TRANSPORT

Girona és una de les capitals més cares de l'Estat on agafar un taxi

Tarragona és la ciutat més cara pel que fa a les tarifes, seguida de Sant Sebastià i Vitòria

per NacióDigital, 15 de novembre de 2019 a les 09:44 |
Les ciutats on les tarifes són més barates són Las Palmas, Gran Canària i Ceuta. | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Girona ocupa la posició número set de les ciutats més cares de tot l'Estat on agafar un taxi, tot i que és Tarragona qui encapçala la llista. Aquest són alguns dels resultats de l'últim estudi realitzat per Facua, i que situa les quatre capitals catalanes dins del rànquing de les ciutats amb les tarifes de taxi més altes a tot Espanya. 

Darrera de Tarragona, anirien Sant Sebastià i Vitòria, mentre que Lleida se situa en quart lloc  i Barcelona en onzè lloc pel que fa a les tarifes. Per contra, les ciutats més barates, són Las Palmas, Gran Canària i Ceuta. Per arribar a aquestes conclusions, Facua ha fet la simulació de nou trajectes diferents a cada ciutat d'acord amb les tarifes vigents, amb recorreguts de dia de nit; d'un, cinc i deu quilòmetres, i de dia i de nit durant dies laborables i en cap de setmana. 


Si Barcelona és el lloc on surt més car el quilòmetre en horari diürn, en el cas de l'horari nocturn comparteix posició amb Pontevedra. Pel que fa al preu de la la carrera mínima en horari diürn ha pujat un 2,4% a Lleida i un 2,7% a Barcelona. De fet, la capital de Ponent (4,61 euros) també és una de les que té la carrera mínima més cara, només superada per Sant Sebastià, i en canvi la capital catalana (2,20 euros) és on és més barata juntament amb Lugo, Ourense i Pontevedra.

D'altra banda, l'associació de consumidors ha observat que s'han pujat tarifes en 30 ciutats de les 51 analitzades, amb una mitjana d'un 1,6%. En aquest cas, només Barcelona i Lleida es troben entre les ciutats catalanes on més augmenten les tarifes, amb un 4,1% i un 2,6%, respectivament, mentre que a Girona la pujada va ser d'un 2% i a Tarragona es van mantenir com al 2018.


 

Estudi de Facua sobre els preus del taxi by naciodigital on Scribd

 

Participació