Quin és el poble on ha tingut més suport Vox?

Vilamòs i Sant Climent Sescebes són els dos municipis on més vots ha obtingut el partit de Santiago Abascal

El líder de VOX, Santiago Abascal, aquest diumenge
El líder de VOX, Santiago Abascal, aquest diumenge | ACN
Ariadna España
12 de novembre del 2019
De cinquena força política a acaronar el lideratge del bloc de dretes a tot l'Estat. El partit de Santiago Abascal ha assolit uns resultats alarmants per als partits d'esquerra i, també per al PP i Ciutadans, ja que Vox ha aconseguit capitalitzar el gruix de la protesta per la dreta.

A Catalunya, Vilamòs, a la Vall d'Aran (20,22%), i Sant Climent Sescebes, a l'Alt Empordà (16,95%) han refermat aquesta tendència i han estat els dos municipis on la ultradreta ha obtingut més suport les urnes.
 
Vox es manté fort a Vilamòs

El vot a la ultradreta no ha variat molt respecte els comicis del 28-A. Amb una diferència de 8 vots, ja que ara ha aconseguit 18, el partit d'Abascal s'ha erigit com el segon partit més votat a Vilamòs i que més suport ha rebut. Tot i això, el PSC segueix liderant les urnes del municipi amb 23 dels 89 vots escrutats, pràcticament igual que en les eleccions anteriors. 

La competència del bloc de dretes es queda en la rereguarda i PP i Ciutadans aconsegueixen només 9 vots -una davallada important del partit taronja, que ha perdut 12 vots-. En aquest cas, els partits independentistes no aconseguien una representació significativa, encara que ERC segueix la tendència de líder independentista amb 12 dels 89 vots comptabilitzats enfront dels 6 vots de Junts per Catalunya.

L'independentisme lidera a Sant Climent Sescebes, però Vox s'hi aferma

Malgrat ser el segon municipi amb més vot de Vox, Sant Climent Sescebes -on hi ha una caserna de l'exèrcit espanyol- continua sent independentista. En el seu moment, ERC va aconseguir 102 dels 337 vots escrutats i aquest diumenge només ha perdut 12 vots. Vox, però, ha afermat els vots que van obtenir el 28-A i aquesta vegada han augmentat un vot (50).

Les dretes aquí també han perdut davant la ultradreta. Ciutadans ha passat de 37 a 11 vots i el PP només ha perdut un vot. En aquest panorama, Junts per Catalunya segueix sent la segona força del municipi mantenint els mateixos votants que el 28-A.

 
Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom i el percentatge de vot obtingut allí per cada partit el 10-N. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom de la imatge.