Vox guanya a Múrcia i Ceuta

El partit ultradretà ha obtingut 52 escons a tot l'Estat

Santiago Abascal, en una imatge de campanya
Santiago Abascal, en una imatge de campanya | Flickr Vox
NacióDigital
10 de novembre del 2019
Vox, la gran revelació de les eleccions espanyoles d'aquest diumenge, ha més que doblat el resultat del 28-A i s'ha disparat fins als 52 escons a tot l'Estat. Però el seu espectacular resultat té dos punts on encara és més cridaner: Múrcia i Ceuta, on ha estat la llista més votada. 

A Múrcia, la formació ultradretana ha obtingut tres diputats dels 10 escons en disputa. Els mateixos que el PP i que el PSOE, però amb més percentatge de vot: 27, 96% per als d'Abascal, 26,43% per als populars, i 24,83% per als socialistes.

A la ciutat de Ceuta, la victòria ultradretana ha estat molt més clara: Vox ha obtingut l'únic escó en joc, amb un 34,69%, per davant del PSOE (31,74%) i el PP (22,33%).

El líder estatal del partit, Santiago Abascal, ha celebrat especialment les victòries a Múrcia i Ceuta en la seva compareixença per valorar els resultats electorals, en què ha estat obsequiat amb crits d'"A por ellos" per part dels simpatitzants del partit. 

La participació a les eleccions ha caigut gairebé quatre punts a tot l'Estat, amb les dades de les sis de la tarda, i s'ha situat en un 56,86%, quan fa només sis mesos, el 28-A, va ser del 60,74% a la mateixa hora.