Colau acusa els independentistes de «cometre els mateixos errors» que la dreta espanyola

En un acte al Centre Cívic de Can Ninetes de Girona ha qualificat de "grandíssima irresponsabilitat" per part de Sànchez la nova convocatòria d'eleccions

Rosa Lluch, Laura López, Ada Colau i Gemma Ubasart en l'acte electoral a Girona.
Rosa Lluch, Laura López, Ada Colau i Gemma Ubasart en l'acte electoral a Girona. | ACN.
Redacció
06 de novembre del 2019
Actualitzat a les 8:37h
La líder dels comuns i batllessa de Barcelona, Ada Colau, ha acusat als partits independentistes de "cometre els mateixos errors" que la dreta espanyola quan confonien "el govern de l'Estat i Espanya" durant un acte electoral aquest dimarts al vespre al Centre Cívic de Can Ninetes de Girona.

Segons la líder dels comuns, aquestes acusacions són similars a les dretes espanyoles "quan parlaven de Catalunya com una terra de terroristes". Colau creu que l'error és entendre els dos territoris "com un tot", descuidant que "Espanya és plural i diversa", igual que Catalunya.

Per altra banda, l'alcaldessa també ha qualificat la convocatòria d'eleccions com una "grandíssima irresponsabilitat" de Pedro Sànchez, perquè "ja havíem votat" i ha afegit que li "fereix l'ànima" quan els partits independentistes parlen d'Espanya "com un lloc feixista" perquè creu que és un país "plural" on també "hi ha famílies amb avantpassats a les cunetes i gent compromesa amb els drets socials". Per això, Colau ha retret a les formacions sobiranistes haver comès "els mateixos errors" que la dreta espanyola quan han parlat d'Espanya "com un tot", confonent "el govern de l'Estat i Espanya".

En aquest sentit, ha recordat que formacions com Ciutadans o el Partit Popular han parlat de Catalunya "com una terra de terroristes" i, segons la líder dels comuns són discursos "inadmissibles". Colau també ha proposat abandonar la "política de trinxeres" per apostar per una política de "diàleg".

En aquesta mateixa línia, la candidata al Congrés per Girona, Laura López, també ha demanat fer propostes "en positiu". López ha indicat que aquest missatge és important que tingui una "veu gironina" i per això ha demanat la confiança als seus votants. "Ens van faltar 900 vots en les anteriors eleccions", ha afegit López, per això creu que cal mobilitzar més que mai el votant dels comuns per recuperar el diputat gironí.

Ada Colau també ha centrat les mirades en les previsions favorables per a ERC i ha avisat que cal que "la política sigui útil" i per això creu que "Unidas Podemos serà l'únic partit" amb les "aliances a l'Estat per determinar un govern progressista". "El resultat d’En Comú Podem serà més decisiu pel futur de Catalunya que el d’ERC”, ha reblat l'alcaldessa.

Lluch aposta per l'indult dels presos

Per la seva banda, la candidata al Senat d'En Comú Podem, Rosa Lluch, ha recordat que la seva formació és l'única que pot "pressionar per l'indult" dels presos independentistes. Lluch creu que amb el seu alliberament es recuperarà "la normalitat del país" i ha afirmat que "ara mateix no estem en igualtat de condicions".

Segons Lluch aquest ha de ser el primer punt per resoldre el conflicte català i que caldrà tractar-ho en una "taula de diàleg". La candidata ha avançat que la seva proposta de taula necessitarà "molta generositat i empatia" per totes les parts implicades. A més, Lluch també ha apuntat en convidar-hi "no només els partits polítics", sinó també altres "elements polítics".

La segona part d'aquesta taula ha de passar per "parlar de solucions" i aquesta caldrà acabar-la amb una votació. "Votar no és sempre la solució, però sí que cal votar la solució", ha reblat Lluch.