Els cossos policials espanyols es despleguen a l'AVE, ports i aeroports a les portes de la sentència

La Policia espanyola i la Guàrdia Civil reforçaran la seguretat a les infraestructures considerades estratègiques

La policia espanyola carregant durant l'1-O a Barcelona.
La policia espanyola carregant durant l'1-O a Barcelona. | ACN
NacióDigital
11 d'octubre del 2019
El Centre de Coordinació (Cecor) entre cossos policials que es posarà en marxa a partir d'aquest dissabte arran de la sentència de l'1-O, ha repartit ja les tasques de seguretat que es portaran a terme durant els propers dies. Mentre que els Mossos d'Esquadra assumiran el comandament del centre i de les operacions, la Policia espanyola i la Guàrdia Civil reforçaran la seguretat a les infraestructures considerades estratègiques. 

En una reunió celebrada aquest divendres -se n'han fet diverses durant els últims dies- s'ha acordat que els Mossos treballaran sobre l'ordre públic amb l'objectiu de partir de la mediació en aquells llocs on hi pugui haver conflicte, mentre que els cossos policials espanyols treballaran per garantir la seguretat a l'aeroport del Prat, els ports de Barcelona i Tarragona, i les estacions de l'AVE, des de dissabte.

En altres llocs crítics com la delegació del govern espanyol a Catalunya, es preveu que hi hagi un doble cordó policial, el primer format pels Mossos i un de segon amb agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil.