El cap de la policia espanyola a Girona: «Serem sempre aquí tot i el menyspreu»

El subdelegat de l'Estat espera que la sentència de l'1-O no sigui "revengista" però subratlla que el judici s'ha fet "amb garanties"

El cap de la policia espanyola a Girona, Luis César Suanzes
El cap de la policia espanyola a Girona, Luis César Suanzes | ACN
NacióDigital
10 d'octubre del 2019
El cap de la policia espanyola a Girona, el comissari Luis César Suanzes, ha assegurat que seran "sempre aquí" tot i "la incomprensió i el menyspreu". "Vivim uns moments i unes circumstàncies on tota la societat a la que servim sap apreciar la inestimable tasca que realitzem en compliment dels mandats de la Constitució, les lleis i la justícia", ha afirmat Suanzes durant la celebració de la festa patronal del cos a Girona.

Tot i això, subratlla que "no importa l'esforç i el sacrifici" perseguint l'objectiu de "servir sense més interès que la preservació del benestar dels demés". Durant l'acte, el subdelegat de l'Estat, Albert Bramon, s'ha referit a la imminència de la sentència de l'1-O, i ha dit que espera que no sigui "revengista" ni "intimidatòria" i ha destacat que el judici s'ha fet "amb garanties". "Estic feliç perquè Espanya és un país democràtic", ha afegit.

Suanzes ha fet aquestes declaracions l'endemà que el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, el general de Brigada Pedro Garrido, afirmés davant la cúpula dels Mossos que l'independentisme triava "el camí del terror", en un discurs que va obligar a intervenir a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i que ha estat enèrgicament criticat des del Govern.