​La Policia Local de Salt incorpora una pistola elèctrica i una càmera unipersonal

Els agents han rebut formació per utilitzar aquests dispositius

Detall d'una pistola elèctrica
Detall d'una pistola elèctrica | Jaume Ventura
Redacció
03 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:49h
La Policia Local de Salt ha incorporat aquesta setmana una pistola elèctrica i una càmera unipersonal. El municipi s'afegeix així a altres poblacions gironines com la Bisbal d'Empordà o Palafrugell (Baix Empordà) que també les han començat a utilitzar.

Des del cos asseguren que, tal i com estableix la normativa, la pistola només es farà servir en casos d'agressivitat i quan els agents policials o la població estigui en risc. La podran utilitzar els quinze agents que han participat i superat la formació teòrica i pràctica i que, tinguin vigent l'acreditació a l'ús del DEA (desfibril·lador extern automàtic). El regidor de Seguretat, Toni Vidal, valora positivament la iniciativa i diu que d'aquesta manera "aconseguim augmentar la seguretat tant dels agents com dels ciutadans".

D'altra banda, els agents han rebut formació específica sobre l'ús i el tractament d'imatges enregistrades per la càmera unipersonal que incorporen a l'uniforme, concretament a la zona del pit. Aquest aparell està connectar a la tàser i s'activa automàticament quan s'utilitza la pistola elèctrica.