Aeroport de Girona

​L'aeroport de Girona manté la baixada en passatgers i a l'agost cau un 3,23%

Ryanair ha transportat a més del 60% dels usuaris de la terminal gironina

per Redacció, 12 de setembre de 2019 a les 14:56 |
L'aeroport de Girona, la setmana passada | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Aeroport de Girona-Costa Brava manté els números vermells en nombre de passatgers durant el mes d'agost amb una davallada del 3,23% (305.203 persones) respecte el mateix mes de l'any passat. Es tracta del tercer mes consecutiu que acumula pèrdues i que coincideix precisament en la temporada en què l'aeroport compta amb més afluència de trànsit. Tot i així, el nombre de passatgers s'ha incrementat un 4% respecte al mes de juliol.

Si bé durant el mes de maig va augmentar un 1% el nombre d'usuaris, des d'aleshores el nombre de passatgers ha anat disminuint. Val a dir que la caiguda mai ha arribat al 5%. Tot i així els mesos de juny, juliol i agost són els més potents per a aquesta terminal.


En tot el que portem d'any ja han passat fins a 1.390.384 persones per les instal·lacions de Vilobí d'Onyar. El repte, ara, és contenir aquestes pèrdues per tal de superar la xifra dels dos milions de passatgers a finals d'any que ja es va assolir en el global del 2018.

Pel que fa a les aerolínies, Ryanair segueix essent el líder indiscutible. Durant l'agost ha transportat al 64,15% dels passatgers (195.784), essent el mes en què més s'han diversificat les companyies de tot el 2019. L'irlandesa pràcticament ha mantingut els passatgers de l'any passat (només n'ha obtingut un 0,7% més), mentre que l'empresa anglo-alemanya TUI ha augmentat un 12% els seus clients. La davallada més forta se l'ha emportat Pobeda, que ha comptat amb un 56,55% menys de passatgers que l'agost de l'any passat.


De fet, és una situació que ja s'ha anat repetint al llarg de tot l'estiu. Aquesta davallada podria explicar-se a causa de la diversificació d'aerolínies russes que aterren a Girona aquest estiu amb una major oferta. Una d'elles és Ural Airlines que ha comptat amb 3.903 passatgers durant l'agost.

Pel que fa al nombre d'operacions, aquest mes d'agost s'han registrat 2,67% (2.366) menys d'enlairaments i aterratges que l'any passat. Aquesta disminució es deu a una davallada en el nombre de vols comercials que aquest agost també ha caigut un 2,68% (2.106) respecte l'any passat.


La bona notícia arriba de la mà de les mercaderies, que ha augmentat un 50,19% el nombre de quilos que han passat per les pistes de l'aeroport gironí. En total s'han transportat 3.729 kg. Pràcticament la meitat de la càrrega (1.456kg) ha anat a Brussel·les, mentre que 1.008kg més han anat a Zweibrucken, una ciutat alemanya a 100 km d'Estrasburg (França).

 

Participació