Preocupació a la Jonquera per les cues que es poden formar aquest cap de setmana per l'increment de camions

La cimera del G-7 a Biarritz obliga a tancar la frontera entre el País Basc i França a vehicles pesants, i desvia el trànsit cap a aquest pas fronterer

Camions aturats a la Jonquera en una imatge d'arxiu
Camions aturats a la Jonquera en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
22 d'agost del 2019
Actualitzat a les 16:43h
Preocupació a la Jonquera per les possibles cues quilomètriques que es poden formar aquest cap de setmana en el pas transfronterer. El motiu és que la cimera del G-7 que se celebrarà del 23 al 26 d'agost a Biarritz (França) ha obligat a tancar la circulació de camions entre Irun i Hendaya. Això fa que tots aquells vehicles pesants que vulguin entrar a l'estat espanyol ho hagin de fer per la Jonquera.

Sònia Martínez, alcaldessa del municipi, explica que estan preocupats per la situació que es pot generar "perquè, a més, hi ha una gran afluència de turistes". Trànsit alerta que aquest es tracta d'un cap de setmana on es preveu un fort volum de trànsit per l'elevat nombre de conductors que acaben les seves vacances, i que a més, cal recordar que aquesta zona ja sol estar bastant saturada com a conseqüència de les obres que s'estan fent entre la Jonquera i el Voló i que obliguen als conductors a circular entre 50 km/h i 90 km/h. També cal sumar-hi els controls antiterroristes de la Gendarmeria francesa que fan vehicle per vehicle, reduint els carrils de circulació de quatre a un i que alenteixen la circulació.

Des del Servei Català de Trànsit informen de les possibles cues que es poden formar en aquest pas fronterer i recomanen planificar el viatge en el cas que s'hagi de passar per aquesta carretera.

Segueix l'estat del trànsit al minut.