La Guàrdia Urbana de Figueres frustra l'ocupació il·legal d'un edifici municipal

Durant aquest primer semestre de l'any, hi ha hagut 51 intents i la policia ha aconseguit aturar-ne 14

La Brigada Municipal ha tapiat la porta de l'edifici per evitar una nova ocupació
La Brigada Municipal ha tapiat la porta de l'edifici per evitar una nova ocupació | ACN
Redacció
21 d'agost del 2019
La Guàrdia Urbana de Figueres frustra l'ocupació il·legal d'un edifici municipal, en una zona on l'Ajuntament té en propietat diversos immobles que s'han d'enderrocar per eixamplar el carrer. Els agents han aconseguit aturar l'ocupació i han detingut l'home que presumptament hauria canviat el pany.

Els fets van passar aquest dimarts al matí quan els veïns van donar l'alerta que estaven tirant a terra la paret tapiada de l'immoble, situat al carrer Caserna. Els agents s'hi van desplaçar però no hi van trobar ningú i van acordonar la zona.

A la tarda, va arribar la segona alerta. En aquesta ocasió, quan la policia hi va arribar va trobar un home (el mateix que havien vist al matí a la zona) i el pany canviat. En identificar-lo i escorcollar-lo, li van trobar les claus de la porta i el van arrestar.

El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, diu que, des de principi d'any, hi ha hagut 51 intents d'ocupació i que la Guàrdia Urbana ha aconseguit frustrar-ne 14. Per això, insisteix en la importància d'actuar durant les primeres hores.

Les ocupacions són una de les principals problemàtiques de la ciutat. Segons dades de finals del 2018, es calcula que hi hauria uns 250 pisos en aquesta situació. Casellas admet que és un problema greu i que el fet que molts particulars i grans tenidors no denunciïn facilita l'ocupació.

La brigada municipal s'ha encarregat aquest dimecres de tornar a tapiar la porta per evitar noves entrades però alguns veïns de la zona asseguren que no és la primera vegada que passa en aquest barri proper al centre històric i que també han patit diversos robatoris.
 
Lluita contra el frau elèctric
 
D'altra banda, Casellas assegura que el govern municipal actuarà amb contundència per resoldre aquesta problemàtica i també la dels fraus elèctrics. Segons ha explicat, estan sobre la pista d'algunes de les persones que ajudarien a fer connexions fraudulentes i que esperen que hi hagi detencions ben aviat.