Ryanair decidirà durant les pròximes setmanes si tanca la base de l'aeroport de Girona

La responsable de recursos humans de la companyia irlandesa diu que estan valorant la situació i que pot dependre de les negociacions amb els sindicats

Turistes desembarcant d'un avió de Ryanair a l'aeroport de Girona-Costa Brava
Turistes desembarcant d'un avió de Ryanair a l'aeroport de Girona-Costa Brava | ACN
Redacció
21 d'agost del 2019
Actualitzat el 22 d'agost a la 13:35h
Ryanair no té decidit encara si tancarà o no la base de l'Aeroport de Girona i aclarirà la situació "d'aquí a dues setmanes". La responsable de recursos humans de la companyia irlandesa, Lisa McCormach, ho ha confirmat en una conversa informal amb periodistes després de la reunió de mediació amb els sindicats USO i SITCLA, convocada per evitar la vaga de deu dies anunciada pels tripulants de cabina per al setembre.

McCormach no ha volgut donar més informació sobre quines raons portaran a decantar la balança cap a un costat o cap a un altre i ha dit que hauran de valorar també com van les negociacions amb els sindicats.
 
La base de Vilobí d'Onyar va ser la més important de la companyia al sud d'Europa quan Ryanair va començar a operar i podria veure's abocada ara al tancament. L'aerolínia de baix cost planeja aquests tancaments per l'endarreriment de l'entrega dels avions Boeing 737 Max, la pujada de costos de combustibles i l'increment dels salaris de la plantilla. Per això, la responsable de recursos humans no ha volgut donar més detalls i s'ha limitat a dir que estan estudiant l'escenari i que la decisió encara no està presa.

Sense dades clares
 
La responsable d'USO a Girona, Lídia Arasanz, ha dit que durant la reunió de mediació (que ha acabat en desacord) no els han facilitat més informació sobre l'afectació que tindria el tancament i ha lamentat que "si volen fer un procediment d'acomiadament col·lectiu, s'han de regir als procediments que marca la legislació espanyola, no poden funcionar amb amenaces".

A diferència de les bases canàries, que tancaran el pròxim 8 de gener del 2020, en el cas de Girona només es planteja el "risc" de tancar-la. Fonts sindicals confirmen que en el darrer comunicat que l'empresa va enviar als treballadors el 9 d'agost, s'insistia amb la possibilitat de tancar la base de Vilobí d'Onyar. Aquest fet, segons ha calculat el sindicat USO, podria causar la pèrdua de feina a 130 tripulants de cabina i entre 40 i 50 pilots.
 
Davant d'aquesta possibilitat, els sindicats han convocat oficialment ja deu dies de vaga al setembre per part dels tripulants de cabina. Si no hi ha cap acord abans, seran els dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre en les tretze bases arreu de l'Estat.