Mor ofegada una dona de 86 anys a la platja de Sant Feliu de Guíxols

Amb la d'aquest dilluns ja són 22 persones mortes aquest estiu a les platges catalanes

Redacció
19 d'agost del 2019
Un dona de 86 anys i de nacionalitat espanyola ha mort ofegada aquest migdia a la platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), al límit amb Platja d'Aro. El 112 ha rebut aquest migdia una desena de trucades alertant que una persona s'havia ofegat i que l'havien tret inconscient de l'aigua. El servei de socorrisme de la platja li ha fet les primeres maniobres de reanimació fins a l'arribada del SEM, que hi ha desplaçat dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat, però no han pogut fer res per salvar-li la vida.

En el moment dels fets, a la platja hi onejava la bandera verda i hi havia servei de vigilància. En l'emergència, també hi han participat efectius de la Policia Local, dues patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Guàrdia Civil.

Amb aquesta, ja són 22 les persones que han mort a les platges catalanes en el que portem d'estiu, quatre d'elles en els últims tres dies.
 
Des de Protecció Civil insisteixen en la importància d'extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. També a fer sempre cas de la bandera que hi instal·la el servei de socorrisme i a respectar les indicacions. D'altra banda, recomanen que si la persona no es troba bé o està cansada no entri a l'aigua sinó que es refresqui a la zona de dutxes.