El nou institut de Sarrià de Ter pren forma amb la instal·lació dels primers mòduls

Durant el primer curs hi haurà quatre barracons

Els barracons ja han arribat a Sarrià de Ter
Els barracons ja han arribat a Sarrià de Ter | ACN
Redacció
08 d'agost del 2019
Actualitzat a les 12:46h
L'institut de Sarrià de Ter (Gironès) comença a ser una realitat després que aquest dimecres hagi començat la instal·lació dels primers mòduls prefabricats que acolliran temporalment aquest equipament educatiu. Les obres de muntatge s'allargaran fins el divendres 9 d'agost. Durant aquests dies s'ha restringit el trànsit del carrer de Joan Fuster per facilitar l'entrada i sortida dels camions que traslladen els barracons.

Aquest primer curs, l'institut comptarà amb quatre grans mòduls. dos d'ells acolliran vuit aules per als alumnes de primer i segon d'ESO. Un altre serà per a serveis diversos com ara el laboratori, l'aula de música o la de dibuix i un últim dedicat a secretaria i direcció i també hi haurà la biblioteca. Els mòduls seran les aules dels 110 alumnes que s'han matriculat en el primer curs acadèmic del nou institut.

Aquest dimecres han començat a muntar els quatre mòduls prefabricats que formaran provisionalment el nou institut. Els camions ja van començar a portat els primers fragments dels barracons el dimarts, però no ha estat fins aquest dimecres al matí quan s'han començat a col·locar al seu lloc.

La instal·lació de diferents peces dels mòduls s'allargarà fins aquest divendres i mentrestant l'Ajuntament ha restringit el pas de vehicles al carrer de Joan Fuster (al costat del CAP), que és just per on s'accedirà al nou institut. Durant aquests dies, el carrer està ocupat pels camions que transporten els mòduls.

Durant el primer curs hi haurà quatre grans barracons, per això s'han anat traslladant per parts. Dos dels barracons tindran les vuit aules que ocuparan els alumnes de primer i segon d'ESO (hi haurà quatre classes per curs). En el tercer mòdul hi haurà quatre aules reservades per a matèries específiques com ara el laboratori, l'aula d'art, la de música i la d'informàtica. Per últim, en el quart barracó hi haurà la biblioteca, la sala de professors, la secretaria i els despatxos de direcció. Els mòduls tenen aire condicionat i calefacció.

Pel que fa a les activitats esportives es faran a la mateixa pista que hi haurà al pati i al pavelló poliesportiu del municipi, que està a pocs metres del nou equipament. Per altra banda, no hi haurà menjador. Això es deu al fet que l'institut farà jornada intensiva i les classes s'acabaran cada dia a tres quarts de tres de la tarda. Els estudiants que no siguin del municipi podran tornar amb el transport escolar fins a casa seva.

De tota manera, es preveu que de cara als propers cursos s'hi instal·lin més mòduls, ja que hi haurà setze classes en total reservades als quatre cursos d'ESO. En una tercera fase de construcció hi haurà dos barracons més reservats per a batxillerat.

Aquest setembre fins a 110 alumnes estrenaran les noves instal·lacions. Pràcticament la meitat dels alumnes provenen del mateix municipi de Sarrià de Ter. La resta ho farà de poblacions properes dins de la mateixa comarca del Gironès com ara Sant Julià de Ramis, Medinyà, Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls i Viladesens.