Madrenas aposta per una resposta «contundent i pacífica» a la sentència de l'1-O

L'alcaldessa de Girona i diputada al Parlament crida a "recuperar la unitat de l'independentisme"

Marta Madrena, aquest divendres
Marta Madrena, aquest divendres | ACN
Redacció
02 d'agost del 2019
En una entrevista a l'ACN, l'alcaldessa de Girona i diputada al Parlament per JxCat, Marta Madrenas, ha demanat a partits polítics, entitats i ciutadania que "exerceixin" la unitat de l'independentisme en comptes de reclamar-la. Madrenas fa una crida a superar la "hipocresia" i assegura que anar a la una serà clau per afrontar la resposta a la sentència sobre l'1-O. Creu que el Tribunal Suprem imposarà penes "dures" als líders independentistes i aposta perquè, davant d'això, la protesta sigui "contundent" però també "cívica, pacífica i democràtica". L'alcaldessa de Girona demana, a més, que la "frustració" dins del moviment independentista no porti a crear "adversaris" entre aquells a qui uneix "el mateix anhel".
 
Madrenas assegura que els independentistes s'han de sentir "orgullosos" recordant que la força del moviment va fer possible el referèndum, i es mostra convençuda que Catalunya aconseguirà "l'anhel de llibertat". Però també subratlla que, perquè això passi, serà determinant que tant partits, entitats com ciutadania vagin a l'una. L'alcaldessa subratlla que "ens caldrà una unitat indestructible", i explica que aquesta és la fórmula que intenta aplicar a Girona.
 
En l'àmbit català, l'alcaldessa i diputada demana superar "la hipocresia" i aposta perquè la unitat de l'independentisme, i insta tothom a fer "autocrítica".
 
Enmig de les tensions entre JxCat i ERC després dels pactes municipals (amb epicentre al de la Diputació de Barcelona) i la investidura al Congrés, Madrenas demana passar dels discursos a l'acció i així "aplicar la unitat de l'independentisme".
 
Madrenas també demana superar el "descrèdit" que pateix la classe política. L'alcaldessa assegura que després que diputats, alcaldes i Govern hagin mostrat "valentia i coratge", no ajuda que ara el desencís porti a "menystenir-los" i voler-los "arrabassar la seva dignitat", ja que si bé és "evident" que l'independentisme és un anhel que neix de la ciutadania, i que és ella qui l'impulsa de base, "allà on s'haurà de solucionar finalment és des de la política".
En aquest sentit, Madrenas creu que s'ha de "dignificar aquells responsables que s'estan oferint per tirar endavant i lluitar amb compromís", i recorda que tant els presos independentistes com els exiliats "s'han jugat la seva llibertat per obtenir la nostra".
 
"Contundent, però pacífica i democràtica"

Davant la sentència de l'1-O, Madrenas està convençuda que recuperar la unitat de l'independentisme serà clau, i creu que el Suprem imposarà "penes dures". En aquest sentit, l'alcaldessa de Girona reclama que, quan hi hagi sentència, la reacció sigui "una protesta contundent, però també pacífica i democràtica". Madrenas creu que la protesta i la reacció ha de ser la via per respondre les probables condemnes del Suprem i fa una crida a les mobilitzacions pacífiques.
 

Marta Madrenas al seu despatx, aquest divendres Foto: ACN