El sector hoteler de les comarques gironines confia a penjar el cartell de complet aquest agost

Els pics d'ocupació es preveuen durant la primera quinzena d'agost, sobretot a la Costa Brava, Girona ciutat i a comarques de muntanya com el Ripollès

Platja de l'Illa Roja de Begur
Platja de l'Illa Roja de Begur | Albert Alemany
Redacció
02 d'agost del 2019
Actualitzat a les 16:27h
Els hotels de les comarques gironines afronten el punt àlgid de la temporada aquesta primera quinzena d'agost. Segon dades de la Federació d'Hostaleria, les ocupacions més altes a la demarcació es registraran arreu de la Costa Brava, on els percentatges oscil·laran entre el 85% i el 90% de llits.
 
A Girona ciutat els hotelers preveuen omplir entre el 70% i el 75% dels llits, unes xifres que també s'esperen a les zones d'interior i a comarques més de muntanya com el Ripollès.
 
Durant la segona quinzena del mes, es preveu que l'arribada de turistes disminueixi, i la Federació d'Hostaleria calcula que tant a la Costa Brava com a Girona l'ocupació baixarà al voltant d'un 5%. Aquest percentatge s'enfilarà fins al 10% en el cas de les comarques d'interior i de muntanya.
 
El perfil de turistes que s'allotjaran a la demarcació de Girona aquest agost serà de parelles de mitjana edat i famílies catalanes, seguides de franceses i de visitants d'arreu de l'estat espanyol. A les zones costaneres, la mitjana de l'estada varia entre les quatre i les cinc nits.