CCOO guanya una sentència contra l'Ajuntament de Salt

El consistori qüestionava el torn de vacances als membres de les brigades municipals, i ara, es veu obligat a concedir els dies que havia denegat als treballadors

Façana de l'Ajuntament de Salt
Façana de l'Ajuntament de Salt | ACN
Redacció
31 de juliol del 2019
Actualitzat a les 15:36h
El comitè d'empresa de l'Ajuntament de Salt, representat per CCOO, ha guanyat una demanda contra el consistori per haver impedit que les brigades municipals poguessin agafar-se vacances durant la Festa Major, entre el 15 i el 30 de juliol.

El focus del litigi és una circular que l'Àrea de Serveis Públics de l'Ajuntament va emetre el passat 25 de febrer. En aquest document, el consistori comunicava que "per necessitats del servei" els membres de la brigada no podrien agafar-se vacances durant la Festa Major. A més, la mesura no només feia referència a aquest 2019, sinó també als anys que vénen a partir d'ara.

El comitè d'empresa, representat pel sindicat CCOO, va interposar una demanda per conflicte col·lectiu, reclamant que s'anul·lés la decisió, i ara, el Jutjat Social número 1 de Girona ha dictat sentència i els ha donat la raó.

Segons recull la sentència, el consistori justificava la mesura al·legant que, a partir d'aquest 2019, l'Ajuntament ha passat a organitzar directament la festa, i subratllaven la necessitat de tenir "a la seva disposició" tot el personal de la brigada durant la celebració per falta "de més recursos".

En aquest sentit, la sentència conclou que l'Ajuntament de Salt va actuar de manera "unilateral" a l'hora de prendre la decisió, ja que abans de tirar-la endavant ho hauria d'haver consultat als membres del comitè. Per aquest motiu, el jutjat sosté que el consistori va vulnerar el conveni col·lectiu i declara "nul·la" la limitació de les vacances que afecta 16 dels 21 treballadors que té la brigada municipal.

Tot i que el jutjat subratlla que la sentència s'ha d'executar de manera "immediata", cal destacar que aquesta no és ferma, ja que s'hi pot interposar recurs de suplicació.