El Consell Comarcal del Gironès ja té nou cartipàs

S'han donat a conèixer les noves àrees de govern i les retribucions de cada membre de l'ens

Consell Comarcal del Gironès
Consell Comarcal del Gironès | CCGironès
Redacció
26 de juliol del 2019
Actualitzat el 29 de juliol a les 11:38h
El Consell Comarcal del Gironès ha aprovat el cartipàs per a la nova legislatura. En el ple extraordinari celebrat aquest dimecres, el consistori ha donat a conèixer les àrees que ocuparà cada conseller.

Carteres de govern

Pilar Aliu (JxCAT): Medi Ambient

Àdam Bertran (ERC): Cultura i Turisme

Anna Maria Coll (ERC): Esports i Joventut

Pere Lluís García (JxCAT): Escola de Música del Gironès

Sònia Gràcia (JxCAT): Ensenyament

Gemma Johé (ERC): Igualtat i Gent Gran

Robert Mundet (JxCAT): Serveis Econòmics

Toni Vidal (ERC): Desenvolupament Local i Oficina Comarcal de Consum

Carles Ribas (JxCAT): Cooperació i Serveis Tècnics

Marc Puigtió (ERC): Serveis a les persones i Consorci de Benestar Social Gironès-Salt

Quim Roca (JxCAT): Governació, règim Interior, Transparència i Comunicació

 
Amb l'aprovació del cartipàs també s'han designat els representants dels diferents grups comarcals (JxCAT, ERC, CUP, PSC i C's) als organismes, entitats i institucions.

Les retribucions augmenten

El president del Consell Comarcal del Gironès, Quim Roca (JxCAT), tindrà dedicació parcial i una retribució anual bruta de 35.000 euros. El vicepresident primer, Marc Puigtió (ERC), també amb dedicació parcial, se l'hi assignen 35.000 euros anuals. I el segon vicepresident,
Carles Ribas (JxCAT), amb una dedicació parcial menor rebrà 15.000 euros anuals.

En el ple també es va establir que els consellers amb àrea tinguin, en règim d'indemnització per assistències, un màxim de 10.500 euros/any i els consellers sense àrea i portaveus tinguin establert un màxim de 6.450 euros/any. Els consellers comarcals sense àrea percebran, també en règim d'indemnització, un màxim de 4.050 euros/any.
 
En el mateix plenari es van aprovar dos assessors per tasques de govern local, gestió de l'administració pública i comunicació.

La xifra total de càrrecs electes i càrrecs eventuals suma 331.300 euros, uns 4.000 euros més que a l'anterior legislatura, en la qual hi havia un conseller menys i un vicepresident més.
 
Noves dinàmiques

Durant el plenari també es va aprovar el conveni marc de delegació entre el Consell Comarcal del Gironès i els ajuntaments de la comarca per la prestació del servei de recollida, tractament i valorització de residus municipals. En aquest sentit, els municipis hauran de definir les delegacions a l'ens comarcal i el model de recollida que vulguin implantar amb el nou contracte comarcal, previst de cara 2020, amb l'objectiu d'incrementar el percentatge de reciclatge a la comarca. Actualment són 23 municipis que tenen delegacions totals o parcials dels residus al Consell Comarcal del Gironès.