La Diputació de Girona aprova el nou cartipàs

La corporació tornarà a tenir quatre vicepresidències i aposta per la paritat

Ple d'aprovació del nou cartipàs aquest dimarts
Ple d'aprovació del nou cartipàs aquest dimarts | Diputació de Girona
Redacció
23 de juliol del 2019
La sala de plens de la Diputació de Girona ha estat aquest dimarts l'escenari de la sessió extraordinària en la qual s'ha aprovat el cartipàs de la nova legislatura. El mandat 2019-2023, presidit per Miquel Noguer (JxCat), es caracteritzarà per estar constituït per un govern de coalició format per 11 diputats de Junts per Catalunya i 9 diputats d'ERC, els quals han formalitzat l'acord aprovant el cartipàs.

Ambdues formacions polítiques han apostat per la paritat alhora de nomenar el nombre de diputats i diputades, una directriu que es pot constatar en les vicepresidències, en els membres de la Junta de Govern i en les delegacions específiques.

Una de les novetats fa referència a les vicepresidències. En aquest sentit, n'hi tornaran a haver quatre i estaran repartides de la següent manera:
 
Vicepresidències Diputació de Girona

Pau Presas i Bertran (ERC), vicepresident primer.

Albert Piñeira i Brosel (JUNTS), vicepresident segon.

Maria Puig i Ferrer (ERC), vicepresidenta tercera.

M. Àngels Planas i Crous (JUNTS), vicepresidenta quarta


En la sessió plenària d'aquest dimarts també s'ha aprovat amb 22 vots a favor, l'abstenció dels 4 representants del PSC i el vot en contra de la diputada de la CUP, la creació de les comissions informatives, i s'ha donat compte de les delegacions específiques.