Intercepten una extracció il·legal de corall vermell al Cap de Creus

El material decomissat estava amagat a uns 5 metres de fondària i contenien unes 150 colònies de corall

Part del material interceptat
Part del material interceptat | Mossos Girona
Redacció
23 de juliol del 2019
L'acció coordinada entre diferents unitats de la Generalitat ha aconseguit interceptar una extracció il·legal de corall vermell al Parc Natural de Cap de Creus. L'operatiu, que ha consistit en diversos dies de control i vigilància de la zona, ha requerit l'ús de medis terrestres i aquàtics, i també de l'ajuda d'un helicòpter.

El Parc Natural de Cap de Creu és un espai amb un Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge i va ser declarat zona especialment protegida d'importància per a la Mediterrània (ZEPIM). En aquest sentit, des del departament d'Agricultura de la Generalitat es va iniciar un operatiu de control i vigilància de la zona que finalment va possibilitar el comís dels tres sacs de corall vermell extret de forma il·legal per un grup de corallers, alguns d'ells amb llicència del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

El material decomissat estava amagat a uns 5 metres de fondària i contenien unes 150 colònies de corall amb un pes total d'1,860 quilos.

L'acció ha estat liderada per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d'Agricultura conjuntament amb la coordinació amb altres unitats com els Mossos d'Esquadra o els Agents Rurals.