1 de 10
Ple de Girona

Girona fixarà un calendari de treball per a fer el Pla local de l'habitatge

La moció de Guanyem Girona, aprovada per tots els grups municipals –amb l'abstenció de Cs–, inclou el compromís de presentar-lo en un termini de mig any

Carme Andreu, de Guanyem Girona, ha presentat la moció. | @girona_cat.
per Xavier Borràs, Girona | 22 de juliol de 2019 a les 17:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Girona que s'ha iniciat aquest dilluns a dos quarts de cinc de la tarda ha aprovat una moció presentada per Carme Andreu (Guanyem Girona) que insta el Consistori a fixar un calendari de treball per a l'elaboració del Pla Local de l'Habitatge que inclogui:
  • la presentació pública dels resultats de la fase d'anàlisi i diagnosi abans d'acabar el mes de juliol
  • Una primera reunió de la Taula Local pel Dret a l'Habitatge abans d'acabar el mes de juliol
  • El compromís de presentar el Pla Local d'habitatge en un termini de 6 mesos, que inclogui un estudi d'impacte dels Habitatges d'ús turístic en el mercat de l'habitatge de lloguer.
  • Un procés participatiu que tingui en compte els diferents actors implicats: associacions de veïns i veïnes, entitats socials vinculades a la defensa del dret a l'habitatge, agrupacions professionals, tècnics de l'administració en l'àmbit de l'habitatge-urbanisme i també dels serveis socials, etc.
L'acord també compromet l'Ajuntament al compliment de les mocions aprovades en el mandat anterior en temes d'habitatge i el seu seguiment a través de la Taula Local pel Dret a l'Habitatge. Igualment, demana la formalització de la Taula Local pel Dret a l'Habitatge i fixar una periodicitat de reunions no menor a bimensual.

Andreu ha recordat les mocions que en el darrer mandat es van aprovar diverses mocions a l'entorn del tema de l'habitatge. Algunes anaven adreçades a promoure de forma efectiva i urgent el dret a l'habitatge i d'altres anaven adreçades a promoure el dret a un habitatge digne, amb correctes condicions tècniques per al seu ús.


Les mocions presentades i aprovades, plantejaven afrontar els reptes en matèria d'habitatge seguint l'ordenament jurídic existent que ja ho facilita, i apostant per noves formules que, totes elles, s'emmarquen plenament en competències municipals i de cooperació institucional amb la Generalitat de Catalunya. 

 

Participació