Girona acull els infants sahrauís de vacances a Catalunya

La ciutat es convertirà aquest diumenge en el punt de trobada dels 472 nens sahrauís que aquest estiu passen les vacances a Catalunya amb famílies d'acollida

Infants sahrauís que participen en el programa d'acollida Vacances en Pau
Infants sahrauís que participen en el programa d'acollida Vacances en Pau | ACAPS Girona
Redacció
17 de juliol del 2019
Girona serà, aquest diumenge 21 de juliol, la ciutat amfitriona de 472 infants sahrauís que passen les vacances d'estiu a Catalunya amb famílies d'acollida.

La Trobada d’Infants Sahrauís es realitza en el marc del projecte Vacances en Pau, que a la demarcació de Girona l'impulsa l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí. Aquesta és una bona ocasió per acostar-se a la causa del poble sahrauí, que des de fa 43 anys espera la celebració d'un referèndum que desvinculi definitivament el Marroc del Sàhara Occidental, un reconeixement que els sahrauís ja tenen de 84 estats.
 
Els nens i nenes sahrauís són acollits per famílies catalanes, amb qui conviuen els mesos de
juliol i agost. El programa facilita que els infants tinguin l'oportunitat de fer-se revisions mèdiques completes, visitar els especialistes i ser intervinguts quirúrgicament si és necessari. El projecte també ajuda a que rebin una alimentació equilibrada i la possibilitat de compartir experiències amb altres nens, per exemple, als casals municipals, i veure coses que només saben que existeixen pels llibres, com el mar.
 
La jornada de dissabte començarà a la plaça del Vi, amb una concentració i parlaments que,
seguirà en cercavila fins al Parc de la Devesa on es farà la festa sahrauí.
 
Les activitats a la Devesa començaran amb la presentació del conte Saps qui és la
Maimuna?
que l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí a Girona ha editat aquest 2019.
Els infants també podran gaudir de l'espectacle del circ Trottola Cirkus, la màgia del mag David i de la música d'Orelles de Xocolata, a més d'inflables i diversos tallers. A les 2 de la tarda es farà un pícnic amb totes les persones participants.
 
La Trobada d’Infants Sahrauís compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona i la
col·laboració de la Coordinadora d’ONG Solidàries.