ERC Girona vol desencallar els projectes del parc de la Devesa i les Pedreres

El grup municiapl presentarà una moció al pròxim ple instant al consistori a reprendre la redacció el Pla

El passeig de la Devesa de Girona
El passeig de la Devesa de Girona | Imatge d'arxiu
Redacció
16 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:15h
El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a Girona presentarà una moció al proper ple del 22 de juliol, instant el consistori a reprendre la redacció del Pla Especial de la Devesa per finalitzar-la abans del 2021. Els republicans també volen que s'hagi posat data a les actuacions del Pla Especial de les Pedreres abans que acabi l'any.

La intenció de la moció d'ERC Girona és posar de manifest que l'emergència climàtica és una situació que obliga a pensar un desenvolupament de futur per la ciutat basat en la sostenibilitat, on els barris i els seus parcs hi tenen un paper molt important.

Els republicans consideren aquest un tema prioritari que, durant els darrers vuit anys, no s'ha arribat a materialitzar, deixant el Pla d'Usos i el Pla Especial del parc de la Devesa en un calaix, mentre que en altres espais on ja hi ha Pla Especial aprovat, aquest no s'està duent a terme i cal posar data a actuacions urgents.

Per tot això, la formació demanarà en el pròxim ple que es reprengui i planifiqui la redacció del Pla Especial de la Devesa per completar-lo abans del 2021. Durant aquest temps, diuen,  caldrà fer inversions urgents per reparar el mobiliari urbà i millorar la seguretat del parc.
Per altra banda, ERC Girona també demanarà que executi al Pla Especial de les Pedreres i es posi data a les properes actuacions abans que s'acabi l'any.

Finalment, els republicans tenen previst preguntar, durant el ple, sobre habitatge, la salut dels plàtans del parc de la Devesa, accessibilitat i neteja als barris.