habitatge

Guanyem proposa fixar un calendari per elaborar el Pla Local de l'Habitatge

El grup municipalista considera "indispensable" que el pla es desenvolupi a través d'un procés participatiu

per NacióGirona, 16 de juliol de 2019 a les 11:45 |
Cristina Andreu, regidora de Guanyem Girona | Guanyem Girona
Guanyem Girona demanarà en una moció al proper ple, fixar un calendari per a l'elaboració del Pla Local de l'Habitatge que inclogui un procés participatiu. Des de la formació municipalista remarquen que "l'accés a un habitatge digne és una problemàtica que afecta bona part de la ciutadania i l'Ajuntament ha d'encarar el repte amb determinació".

En aquest sentit, Cristina Andreu, regidora de Guanyem responsable en temes d'habitatge, remarca la importància d'establir un calendari per tal que les mocions aprovades no "s'acumulin en un calaix i no arribin mai a executar-se" i afegeix que "cal treure'ls-hi la pols i posar fil a l'agulla per encarar el repte de l'habitatge amb la gravetat que es mereix".


En aquest sentit, el principal grup municipal a l'oposició ha enumerat diverses mocions aprovades pel plenari durant l'anterior legislatura que no s'estan fent efectives. Entre les propostes que ja van ser acceptades pel consistori s'hi inclou un impuls en les ajudes al pagament del lloguer social, la promoció de cooperatives d'habitatge o l'obligatorietat de la dedicació del 30% dels edificis de nova construcció en habitatges de protecció oficial.

El calendari proposat per la formació municipalista inclou la presentació pública dels resultats de la fase d'anàlisi i diagnosi a finals de juliol i el compromís de presentar un Pla Local d'Habitatge en el termini de 6 mesos, que inclogui un estudi de l'impacte dels habitatges d'ús turístic en el mercat del lloguer.

Finalment, des de Guanyem Girona consideren "indispensable" que el pla es desenvolupi a través d'un procés participatiu. "Definir un tema de futur tan transcendent per la ciutat com és el de l'habitatge ha d'incloure tantes veus com sigui possible", ha apuntat la regidora Cristina Andreu.

 

Participació