Poble Actiu Sarrià de Ter critica la decisió d'ERC d'aprovar el cartipàs sense tenir majoria al ple

Els republicans tiraran endavant l'aplicació del document amb el compromís d'abstenció del PSC

Narcís Faula (ERC), al costat de Roger Torrent, va perdre la majoria absoluta al 26-M
Narcís Faula (ERC), al costat de Roger Torrent, va perdre la majoria absoluta al 26-M | ACN.
Redacció
11 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:00h
Poble Actiu Sarrià de Ter, una coalició de la CUP, denuncia en un comunicat el menysteniment de l'òrgan del ple, que se celebrarà aquest divendres, en el qual està en joc l'aprovació del cartipàs municipal. Tot i això, ERC ja ha fet pública la seva aplicació amb el compromís d'abstenció del grup municipal del PSC. La plataforma municipalista hi votarà en contra i recorden que ERC no té majoria absoluta al ple, i per tant, tots els grups municipals tenen l'opció de manifestar el seu vot en aquest òrgan.

En aquest sentit, Poble Actiu considera preocupant que ERC vulgui aprovar un cartipàs només amb 6 regidors, i que a més, es contracti una persona alliberada del partit per treballar al municipi. Des del grup afirmen que "aquesta no ens sembla una manera responsable, ètica ni respectuosa cap a la ciutadania, a qui li costarà 1.000 euros mensuals per decisió unilateral d'ERC".

El partit també critica que la regidoria de Medi Ambient, amb el projecte d'Hinojosa, de vital importància pel municipi, rau en mans d'una regidora nova amb moltes altres funcions, i que solucionar aquesta acumulació de responsabilitats, ERC ha proposat una comissió assessora que es dedicarà al projecte industrial, formada per un exregidor. Poble Actiu explica que aquesta decisió "ens sembla una manera de fer molt poc rigorosa, una manera d'eludir responsabilitats i un abús del bon fer de les persones que fins ara hi han treballat".

La marca de la CUP a Sarrià de Ter va proposar a ERC canvis de regidories i va denunciar un topall de juntes de govern remunerades, a les que només assisteixen l'equip de govern i que cal mesurar pel cost que té sobre la ciutadania. A més, des del partit afirmen que l'actual alcalde Narcís Fajula, amb dedicació exclusiva, s'augmentaria el sou.

En el comunicat que ha emès el partit, conclouen dient que "tot plegat ens sembla un abús de la voluntat de les persones vàlides i tècniques que hi ha al municipi, un treball molt poc rigorós, i un aprofitament dels recursos dels ciutadans per desviar-los al partit via un càrrec de confiança. Estem d'acord que és molta feina per un govern en minoria, però tenien l'opció de pactar, o fins i tot, de tenir més regidors electes en dedicació exclusiva."