Sanitat

Blanes estrena el nou Hospital de Dia

L'equipament permetrà atendre més pacients i incrementat el nombre de punts de tractament

per NacióGirona, 8 de juliol de 2019 a les 17:00 |
Inauguració de l'Hospital de Dia de Blanes, dijous passat | ACN
Blanes estrena el nou Hospital de Dia dues plantes més avall d'on estava actualment. La nova instal·lació permetrà atendre més pacients que els que podia assumir, i al mateix temps, també s'han incrementat el nombre de punts de tractament, que passen de nou a dotze. Tot plegat suposa una millora en la capacitat de donar resposta i de programar els pacients, majoritàriament malalts de càncer.
 
Les obres per ubicar la nova unitat es van iniciar l'octubre del 2018 i han tingut un cost de 180.000 euros. La remodelació d'aquest espai és causada per un increment de prop d'un 20% de la demanda. De fet, aquest increment es pot percebre en els primers sis mesos de l'any: mentre que el 2018 es van fer 1.386 sessions, aquest 2019 se n'han realitzat 1.656.

 
D'altra banda, el trasllat de la unitat a la planta zero també ha comportat haver de treure una activitat ambulatòria de l'àrea d'hospitalització. Tot plegat ha obligat a reordenar i optimitzar els espais.
 
En aquest sentit, l'emplaçament que ocupa actualment el nou Hospital de Dia és on hi havia instal·lat part de l'arxiu d'històries clíniques, que a partir de la seva digitalització va quedar lliure i s'ha pogut destinar a ús assistencial.
 
Un espai més funcional
 
Una de les novetats més importants que presenta la nova unitat és que tot l'equipament queda ubicat en una sola sala. Això facilita la feina de metges i infermers a l'hora de tenir cura dels malalts. De totes maneres, i per respectar la privacitat de les consultes, també hi ha instal·lada una llitera i un despatx, per tal que metge i pacient puguin parlar amb tranquil·litat.


L'accés al servei també ha millorat, ja que a partir d'ara els pacients que hagin de fer-se un tractament mèdic o oncològic ja no hauran d'agafar l'ascensor o pujar per les escales. La nova unitat està situada al costat de l'entrada principal i millora l'accés dels pacients.

 

Participació