El SAP-FEPOL critica que mossos de Figueres van haver de fer de «taxistes» dels bombers pel foc de la Ribera d'Ebre

En un comunicat, el sindicat reclama a Interior que busqui sistemes alternatius per evitar "hipotecar" patrulles policials

per NacióGirona, 4 de juliol de 2019 a les 16:02 |
Imatges del fum que es podia veure des de Maials provinent de l'incendi que crema a la Ribera d'Ebre el 26 de juny | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El sindicat SAP-FEPOL ha criticat que patrulles dels Mossos d'Esquadra de Figueres van haver de fer de "taxistes" dels bombers durant el gran incendi de la Ribera d'Ebre. El sindicat té constància que això va passar en dues ocasions el cap de setmana passat i reclama al Departament d'Interior que hi posi fre.

El SAP-FEPOL sosté que es poden llogar vehicles per als Bombers –diu que això ja es va fer el dia del referèndum- o que també es poden buscar sistemes alternatius per evitar "hipotecar les poques patrulles policials que avui dia encara treballen". En aquest sentit, el sindicat recorda que, "a la manca d'efectius que pateix el cos", s'hi ha de sumar el fet que encara s'estiguin mobilitzant agents per al dispositiu Toga (el que vigila permanentment els edificis judicials).


El SAP-FEPOL explica que, durant l'última reunió que els sindicats van mantenir amb la Prefectura, un dels temes que es va posar sobre la taula va ser la gestió del gran incendi de la Ribera d'Ebre. Aquí, tots ells van elevar una queixa conjunta, perquè durant el dispositiu els Mossos d'Esquadra no van disposar "d'aigua i menjar".
 
Aquest sindicat, però, va més enllà i també ha reclamat al Departament d'Interior que els Mossos d'Esquadra deixin de fer de "taxistes" dels bombers en cas que hi torni a haver un incendi, i han subratllat en el comunicat que han emès que "sense que s'interpreti malament, davant la manca d'efectius extrema que pateix el cos, no ens podem permetre que patrulles del torn ordinari hagin de portar bombers, i per contra, no es busquin sistemes alternatius que evitin hipotecar efectius i deixin descobertes Àrees Bàsiques Policials".

 
Des del SAP-FEPOL tenen constància que, com a mínim, aquesta situació es va viure en dues ocasions. La primera va ser divendres passat, quan mossos de Figueres "van haver de recollir" bombers dels parcs de La Pera (Baix Empordà) i Girona "per portar-los a la Torre de l'Espanyol".
 
La segona va ser dissabte a la tarda, "quan efectius policials del torn ordinari de la mateixa ABP van haver de dur bombers de Figueres a Gandesa", i afegeix que "això va provocar que l'àrea de Figueres quedés malmesa d'efectius policials".

 

Participació