Marta Madrenas assumirà l'Àrea de Seguretat

El segon tinent d'alcalde Lluís Martí serà el responsable de la nova Àrea de Territori

per NacióGirona, 2 de juliol de 2019 a les 16:55 |
Foto de l'equip de govern de JxCat a l'Ajuntament de Girona, després del ple de constitució del 15 de juny del 2019 | ACN
El govern de l'Ajuntament de Girona per a la legislatura 2019-2023 s'estructurarà en cinc àrees: Alcaldia, Hisenda i Règim Interior, Territori, Drets de les Persones i Promoció Econòmica. Així ho ha explicat Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, que assumirà personalment la de Seguretat de la qual en depèn la Policia Municipal.

Cal destacar que se'n crea una de nova, la de Territori, que engloba Urbanisme, Medi Ambient, Mobilitat i Via Pública. A més, l'àrea d'Alcaldia recupera les regidories delegades de Drets Socials i Salut que portaran, respectivament, Núria Pi i Eva Palau.


Madrenas, que ha signat aquest dilluns els decrets de nomenament, confia en Maria Àngels Planas, Lluís Martí, Carles Ribas i Glòria Plana com a tinents d'alcalde i subratlla que "som un govern on s'alternen l'experiència i la renovació, on es reforçaran aquelles polítiques que s'han demostrat encertades i es redefiniran àrees que necessiten un nou impuls".

L'alcaldessa recorda que hi ha "temes molt importants per a la ciutat" que reclamen que el nou govern es posi a treballar "amb rapidesa" perquè "la ciutat és la nostra màxima prioritat i assumim aquesta responsabilitat amb il·lusió i convençuts que entre tots farem una Girona millor".
 
Les àrees, al detall
 
Marta Madrenas estarà al capdavant de l'Àrea d'Alcaldia, que englobarà la Unitat Municipal d'Anàlisi Territorial (UMAT), Ciutat Intel·ligent i Relacions Exteriors, el Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions, Seguretat Ciutadana, Drets Socials, Salut, i Coordinació d'Empreses de Serveis, a més de les unitats pròpies de l'Alcaldia com són el Gabinet de l'Alcaldia, Relacions Institucional i Protocol, Agermanaments i Relacions Exteriors, l'Oficina de Comunicació i l'Oficina del Defensor de la Ciutadania. Dins de l'Àrea d'Alcaldia hi haurà dues regidories delegades: Drets Socials, que tindrà com a regidora Núria Pi, i Salut, que tindrà com a regidora Eva Palau.

 
La regidora Maria Àngels Planas serà la primera tinenta d'alcaldia i encapçalarà l'Àrea d'Hisenda i Règim Interior. Dins de l'àmbit funcional d'aquesta àrea hi ha Intervenció, Tresoreria, Secretaria, Contractació, Patrimoni, Recursos Humans, Registre General, Estadística, Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana i Servei de Sistemes i Tecnologies de la Informació.
 
Per la seva banda, el regidor Lluís Martí serà el segon tinent d'alcaldia i liderarà l'Àrea de Territori. Aquesta àrea estarà formada per Medi Ambient, Urbanisme i Activitats, Mobilitat i Via Pública, i inclourà també Cooperació. L'Àrea de Territori tindrà dues regidories delegades: la de Sostenibilitat, amb el regidor Martí Terés, i la de Mobilitat i Via Pública, amb la regidora Marta Sureda.
 
El regidor Carles Ribas serà el tercer tinent d'alcaldia i serà responsable de l'Àrea de Drets de les Persones, que inclourà Cultura, Dinamització del Territori, Joventut, Esports, Educació, Seguretat en el Treball i Participació. Aquesta àrea tindrà dues regidories delegades: per un costat, Participació, amb el regidor Martí Terés, i per l'altre, Educació, Esports i Seguretat en el Treball, amb la regidora Eva Palau.
 
Per últim, la regidora Glòria Plana serà la quarta tinenta d'alcaldia i dirigirà l'Àrea de Promoció Econòmica, dins de la qual hi haurà Empresa, Comerç, Turisme, Ocupació i Consum, a més de la mateixa unitat de Promoció Econòmica.
 
Aquest dilluns l'alcaldessa ha signat també el decret de constitució de la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Girona, que estarà integrada per la mateixa alcaldessa com a presidenta i pels quatre tinents d'alcaldia: M. Àngels Planas, Lluís Martí, Carles Ribas i Glòria Plana Yanes.

 

Participació