Ingressa a presó un violador reincident per agredir sexualment una menor a Girona el dia de Sant Joan

L'Audiència de Girona ja el va condemnar l'any 2011 a 6 anys de presó per atacar una altra noia

Foto d'arxiu del suposat violador reincident al judici del 2011 a l'Audiència de Girona
Foto d'arxiu del suposat violador reincident al judici del 2011 a l'Audiència de Girona | ACN
Redacció
02 de juliol del 2019
El jutjat d'instrucció número 2 de Girona ha ordenat l'ingrés a presó sense fiança d'un violador reincident per agredir sexualment una menor de 13 anys al barri de Santa Eugènia de Girona el matí del dia de Sant Joan.

L'arrestat, Edwin Enrique Granda, acumula diversos antecedents per agressions i abusos sexuals. Aquest 24 de juny, el detingut va seguir la menor pel carrer i la va abordar quan entrava a casa seva. Un cop dins l'edifici, la va subjectar per l'esquena, li va tapar la boca, la va fer pujar al primer pis i la va violar al replà.

Aquest és el mateix modus operandi que Granda va fer servir l'any 2009, quan va atacar una noia durant les Fires de Girona. Per aquesta violació, la secció quarta de l'Audiència de Girona el va condemnar a presó.

El tribunal li va imposar al processat, que té 29 anys i és d'origen equatorià, una pena de 6 anys de presó per un delicte de violació i una multa de 70 euros per una falta d'amenaces. També l'obligava a indemnitzar la víctima amb 5.180 euros i li prohibia apropar-se o comunicar-se amb ella durant 10 anys.

Segons informa l'ACN, fonts properes al cas assenyalen que el sospitós va sortir en llibertat després de complir condemna però es considerava un pres amb un risc alt de reincidència. D'ençà que està en llibertat, no només hauria atacat la menor del matí de Sant Joan.

Fonts del cas apunten que ja el van identificar com el sospitós d'agredir sexualment una noia amb discapacitat intel·lectual a mitjans setembre passat, també a Girona. Les mateixes fonts indiquen que inicialment Granda va ingressar a presó però va sortir en llibertat tres mesos després.

Aquest dilluns, l'arrestat va passar a disposició judicial del jutjat d'instrucció 2 de Girona, en funcions de guàrdia. Segons fonts del cas, la menor va identificar el sospitós a la roda de reconeixement i el jutjat ha ordenat l'ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança del detingut.