El Cerdanya Film Festival exhibirà 180 obres programades en 57 sessions

El certamen aposta per curtmetratges amb mirada femenina, dirigits per dones menors de 30 anys i amb perspectiva de gènere

per NacióGirona, 1 de juliol de 2019 a les 16:30 |
Cerdanya Film Festival en una imatge d'arxiu | Redacció
La 10a edició del Cerdanya Film Festival exhibirà 180 obres programades en 57 sessions del 3 a l'11 d'agost en localitats com Puigcerdà, Llívia, Martinet, Bellver de Cerdanya, La Seu d'Urgell o Castellfollit de la Roca (Garrotxa).

El certamen va donar a conèixer divendres la selecció oficial a concurs que ha sortit dels més de 3.000 treballs que ha rebut durant els últims mesos. El festival posa èmfasi aquest any en curtmetratges amb mirada femenina i dirigits per dones menors de 30 anys, tenint en compte la perspectiva de gènere.


La cita també innova amb una aplicació de realitat augmentada i uns plafons distribuïts per diferents espais de la comarca per visionar curtmetratges. Per primera vegada, el festival organitza un campus per professionals joves del cinema a Bellver de Cerdanya. Durant una setmana, els participants crearan i experimentaran basant-se en els seus propis projectes i sota l'esperit del Kino Kabaret per rodar entre 8 i 10 microcurtmetratges.
 
A les sessions de documentals històrics al parc dels Búnquers de Martinet, s'hi sumen aquesta edició sessions matinals documentals a la Torre Bernat de So del segle XII. Hi haurà projeccions per primera vegada fora de la comarca, a la capital de l'Alt Urgell, La Seu d'Urgell, i a Castellfollit de la Roca (Garrotxa). Les entrades a totes les sessions són gratuïtes però cal reservar prèviament.
 
El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya és un festival adherit a Catalunya Film Festivals Costa Brava-Girona Festivals, i compta amb el suport institucional i finançament de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Puigcerdà. Està organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission.

 

Participació