Júlia Ibañez, millora nota gironina de la selectivitat

L'estudiant de l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona ha aconseguit un 9,8

Júlia Ibañez davant de l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona
Júlia Ibañez davant de l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona | ACN
Redacció
27 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:51h
La Júlia Ibañez, de 17 anys, és l'estudiant de l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona que ha tret la millor nota de selectivitat a les comarques gironines. S'ha quedat només a una dècima de la nota més alta de Catalunya, que ha sigut un 9,9.

"Sabia que m'havia anat bé però no m'esperava una nota tan alta", admetia amb un somriure. Explica que per arribar fins aquí ha calgut ser molt constant amb els estudis: "Ho he sigut des de petita i a batxillerat igual, amb els deures i tota la feina".

Aquests esforços li permetran cursar la carrera que volia, enginyeria biomèdica a la Universitat de Barcelona. I aquest estiu ho té clar. No tocarà un llibre i ho combinarà amb la seva primera feina.

La Júlia ja forma part del grup d'estudiants selectes que han aconseguit una de les notes més altes de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a tot Catalunya, amb un 10 a les específiques de matemàtiques i física.

Aquests bons resultats li permetran entrar sense problemes amb la nota de tall a la Universitat de Barcelona (UB) per estudiar enginyeria biomèdica.

Quan se li pregunta per la feina que voldria fer en un futur, admet que no ho sap encara. El que sí que té clar és que li encanten els números i especialment la biologia. En aquest últim any, a més, ha descobert que també l'atrauen molt les matemàtiques i la física i per això vol estudiar aquesta carrera que ho combina.

A banda d'estar amb els amics i de fer atletisme, aquest estiu també treballarà a l'Estartit en una empresa de cara al públic, la seva primera feina.

Aquest any, 33.944 estudiants es van presentar a les proves que es van fer del 12 al 14 de juny.