Agnès Lladó (ERC) es converteix en alcaldessa de Figueres i promet una «transformació» social a la ciutat

El PSC, Guanyem i Canviem li han donat suport i han desbancat Jordi Masquef, el cap de la llista més votada

Agnès Lladó, nova alcaldessa de Figueres
Agnès Lladó, nova alcaldessa de Figueres | ACN
NacióDigital
15 de juny del 2019
Actualitzat a la 13:58h
Agnès Lladó (ERC) és des d'aquest dissabte l'alcaldessa de Figueres amb el suport del PSC, Guanyem i Canviem Figueres. Lladó ha assumit el càrrec assegurant que, tot i les dificultats, les quatre forces han aconseguit sumar un pacte que prioritza un canvi a la ciutat i una "transformació social" durant els propers quatre anys. La nova alcaldessa s'ha compromès també a trepitjar el carrer i a oferir diàleg, no només a la ciutadania, sinó també a la resta de forces polítiques.

La primera acció del govern, tal com ha informat la diputada de la CUP Natàlia Sànchez, ha estat penjar una pancarta a favor dels presos polítics.
 
La investidura de Lladó ha desbancat el cap de la llista Junts per Figueres, Jordi Masquef, que va guanyar les eleccions del 26-M amb vuit regidors. Masquef ha tornat a qualificar l'acord de "pacte dels perdedors" i ha dit que era una "traïció" a la voluntat de la ciutadania.

Més d'un centenar de persones s'han concentrat abans de l'inici de la sessió d'investidura per donar suport a Masquef i han rebut entre crits la resta d'integrants del pacte. Hi ha hagut alguns moments de tensió i alguns dels assistents han intentat trencar el cordó policial.