Madrenas, reelegida alcaldessa a Girona

La dirigent de JxCat ha estat elegida par majoria simple, després que no prosperés un pacte alternatiu

Marta Madrenas, amb la vara d'alcaldessa
Marta Madrenas, amb la vara d'alcaldessa | ACN
NacióDigital
15 de juny del 2019
Actualitzat a les 14:01h
Ple de constitució sense sorpreses a l'Ajuntament de Girona. Marta Madrenas ha estat investida alcaldessa només amb els vots de JxCat, perquè la resta de grups han votat els seus caps de llista. Madrenas enceta, doncs, mandat en minoria (amb nou regidors dels 27 que té el ple) davant la manca d'acord per formar govern alternatiu entre Guanyem Girona, ERC i el PSC. 

L'alcaldessa, que revalida el càrrec –ara ja, després de ser cap de llista- ha trencat el silenci dels darrers dies assegurant que imposant-se com a llista més votada és "la millor forma de no trair l'esperit democràtic". Durant el seu discurs, on també ha tingut paraules de record per a Carles Puigdemont, l'alcaldessa de Girona ha admès que enceta un mandat "complex" i ha estès la mà a la resta de grups per buscar "diàleg i consensos".

Marta Madrenas segueix com a alcaldessa de Girona. Madrenas ha estat reelegida per majoria simple, amb només els nou vots del seu partit (JxCat), en un consistori amb 27 regidors. S'ha quedat molt lluny, doncs, de la majoria absoluta.
 

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona Foto: ACN


La resta de partits han votat els seus candidats: Lluc Salellas (CUP-Amunt) i Sílvia Paneque (PSC) han tingut sis vots; Joaquim Ayats (ERC), quatre, i Daniel Pamplona (Cs), dos.

Madrenas conserva l'alcaldia després que no hi hagués acord per a un pacte d'esquerres entre ERC, Guanyem i el PSC, una opció que havia estat també sobre la taula, i que va desactuivar ERC en apostar per un tripartit independentista a la ciutat.

Madrenas va accedir a l'alcaldia de Girona al març de 2016 quan el llavors alcalde, Albert Ballesta, va deixar el càrrec al que havia accedit gairebé dos mesos abans, després que Carles Puigdemont deixés l'Ajuntament per presidir la Generalitat de Catalunya.