L'activista detingut pel tall de l'AVE l'aniversari de l'1-O passarà la nit a comissaria

Es tracta de l'últim dels investigats per les mobilitzacions que falta per declarar i serà traslladat demà al jutjat

Talls a les vies de l'AVE durant el primer aniversari de l'1-O.
Talls a les vies de l'AVE durant el primer aniversari de l'1-O. | CDR
NacióDigital
10 de juny del 2019
L'activista arrestat aquest dilluns a la tarda arran de l'ordre de detenció dictada pel jutjat que investiga les mobilitzacions a Girona durant l'aniversari de l'1-O passarà la nit a comissaria. Segons ha explicat la seva advocada, els Mossos d'Esquadra el traslladaran demà al jutjat d'instrucció 4 perquè aquest dilluns no estava de guàrdia i el magistrat ha emplaçat la declaració a dimarts al matí.

L'activista és l'últim dels 21 encausats per les mobilitzacions que falta per declarar. Els Mossos l'han detingut aquesta tarda quan, segons fonts policials, estava enganxant adhesius al Palau de Justícia de Girona. L'arrestat és l'únic identificat a l'atestat de la policia catalana pel tall de les vies de l'AVE. A la resta els va identificar i a la majoria detenir la Policia Nacional. L'investiguen per desordres públics, atemptat a agent de l'autoritat i danys.

A banda dels investigats pels talls de l'AVE, el jutjat número 4 de Girona també va ordenar arrestar un altre activista. En aquest cas, per suposadament haver irromput a la seu de la Generalitat a Girona i despenjar la bandera espanyola, segons recollia l'atestat dels mossos. 

A aquest jove, els mossos el van detenir el 21 de març passat. I aquell mateix dia, després de negar-se a declarar davant del jutjat, va quedar en llibertat provisional.

Per últim, a la causa inicialment també hi havia investigada una menor. La fiscalia de menors, però, va arxivar la investigació contra ella perquè no va poder demostrar que hagués pres part al tall de les vies de l'AVE.