El cas del batlle que depèn dels vots dels seus dos fills

El curiós cas del candidat a l'alcaldia de Castelló d'Empúries

Salvi Güell
Salvi Güell | ERC
NacióDigital
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 8:09h
Les negociacions per configurar els governs municipals arreu de Catalunya estan deixant situacions d'allò més curioses. Una d'aquestes és a Castelló d'Empúries, en el si de la família de l'actual batlle, Salvi Güell (ERC), tal com explica el diari Ara. El republicà opta a repetir i les converses per a garantir-ho són amb la CUP, que té a dos dels tres fills a les llistes: Guillem, número 7, i Eloi, número 14. El sis regidors d'ERC, guanyadora de les eleccions, segons les dades del Ministeri de l'Interior, més els tres de la CUP donarien la majoria absoluta en un ple amb 17 representants. 

Els dos van mantenir en secret l'afiliació al partit anticapitalista i no va ser fins a la precampanya quan ho van confessar al seu pare. El batlle, ara en funcions, admet que, en un primer moment, no s'ho va prendre gaire bé: "A aquest no el voten ni els seus fills!", exclama en clau de broma. Tot i així, celebra la discrepància política dins la família. 

Amb tot, els cupaires, com relata Guillem, no tenen grans crítiques contra les polítiques de l'anterior mandat, que a mitjan 2016 va passar a estar compartit entre ERC i PDECat. Les visions oposades estan en el país, "traeixen l’esperit del referèndum", etziba Guillem. I afegeix Eloi: "Volen acontentar tothom".   

Les negociacions estan en marxa, però sense l'Eloi i el Guillem asseguts a taula debatent amb el seu pare. La data límit per a conèixer el desenllaç, el pròxim 15 de juny. 
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Castelló d'Empúries i l'Alt Empordà: noms i cognoms, partits, sigles i municipis