salut

L'ibuprofè de 600 mg només es podrà comprar amb recepta

Incomplir la llei pot comportar multes entre els 3.000 i els 6.000 euros

per NacióDigital, 3 de juny de 2019 a les 05:05 |
L'ibuprofè s'haurà de comprar amb recepta mèdica | Pixabay
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Adquirir ibuprofè i paracetamol a qualsevol farmàcia deixarà de ser una activitat tan quotidiana com fins ara. Si més no, es podrà seguir fent sempre i quan l'usuari porti la recepta que ho acredita. La Societat Espanyola de Farmàcia Comunitària ha denunciat que la venda d'aquests medicaments sense recepta vulnera la Llei de Garanties i Ús Racional dels Medicaments.7

Aquesta normativa ja feia obligatori des del 2015 aturar la venda d'aquests medicaments sense recepta, però a partir d’ara si un inspector observa en una farmàcia que s'està incomplint la llei, les multes oscil·laran entre els 3.000 i els 6.000 euros. Aquesta mesura afecta al paracetamol d’1 gr, l'omepazole o els antihistamínics per a persones al·lèrgiques i a l'ibuprofè de 600 g. Continuarà sent possible adquirir sense recepta les caixes d'ibuprofè de 400 mg i de paracetamol de 500 i 650 mg.

 

 

Participació