Poble Actiu Sarrià de Ter confirma el tercer regidor en les primeres eleccions que es presenta

N'havia estat batlle per ERC durant deu anys, fins el juny de 2018, Roger Torrent, actual president del Parlament de Catalunya, i ha perdut la majoria absoluta

Roger Torrent el dia que va lliurar la vara de batlle a Narcís Faula (ERC), que ara ha predut la majoria absoluta.
Roger Torrent el dia que va lliurar la vara de batlle a Narcís Faula (ERC), que ara ha predut la majoria absoluta. | ACN.
Redacció
30 de maig del 2019
Actualitzat el 31 de maig a les 11:25h
Finalment, el recompte definitiu de la Junta Electoral de Zona, actes en mà, confirma la tercera regidora de Poble Actiu Sarrià de Ter (PAS) al ple del consistori. La nova composició queda doncs, amb 6 regidors per ERC, 3 regidors pel PAS, 2 pel PSC, 1 JxCat i 1 Cs. El reconeixement de les dades oficials de recompte consolida la segona força del PAS en les primeres eleccions en què s’ha presentat, i ERC perd una de les majories absolutes més consolidades de les comarques gironines, d'on havia estat batlle durant deu anys (fins al 2018) l'actual president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.
 
Un error en la transcripció de dades de dues meses electorals atorgava inicialment un regidor a JxCat enlloc del PAS. Aquest és un dels molts errors que s’ha comès en la publicació dels resultats provisionals d’aquestes eleccions municipals 2019. Cal recordar que els resultats publicats fins ara són resultats provisionals, que responen a la demanda d’immediatesa informativa a la qual estem acostumats. Les juntes electorals tenen fins a tres dies per al recompte i el BOE té un termini   màxim de 40 dies per publicar els resultats.
 
La candidatura de Poble Actiu Sarrià de Ter és una coalició amb la CUP que just es va presentar el març passat amb l’objectiu d'una nova manera de fer política, “de manera oberta i participativa”.i la voluntat “d’aportar una visió més social, cultural i integradora” del municipi.. Està formada per persones del municipi, active en diverses associacions i moviments socials, que volen portar al consistori els valors pels quals han treballat des de diversos sectors.

El PAS ha denunciat durant la campanya electoral la poca transparència i participació d’ERC en les darreres legislatures, i han apostat per fer de Sarrià de Ter un municipi republicà i sostenible, un poble educador i feminista, que doni veu als veïns, recuperi la identitat de poble, la cohesió social i vetlli pel seu patrimoni cultural, natural i arquitectònic.
 
La història del municipi passa per 3 formacions: ERC, PSC i JxS (antiga CiU) que s’han anat repartint la representació del ple amb diversos percentatges. En les dues últimes legislatures, amb Roger Torrent al capdavant, ERC havia obtingut la majoria absoluta amb 9 dels 11 regidors. Semblava tenir blindada la seva representació, però el PAS ha arribat amb força per capgirar-ho tot: “Volem canviar la forma de fer política”, ha afirmat Edgar Castellanos, el cap de llista del PAS.
 
Enguany, el municipi augmenta el ple amb 13 regidors, dels quals el PAS n’ha obtingut 3, amb un total de 526 vots. És un gran èxit, tenint en compte que es presentaven per primera vegada, sense cap història al municipi i, el més important, fer front a la majoria absolutíssima d’ERC.