Maria Mercè Roca trenca públicament el carnet d'ERC a tres dies de les eleccions

La fins ara portaveu d'ERC-MES a l'ajuntament de Girona es queixa de "tracte deslleial" del partit cap al grup municipal, i anuncia que deixa la política

NacióDigital
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:45h
Maria Mercè Roca, en una imatge d'arxiu
Maria Mercè Roca, en una imatge d'arxiu | ACN
La portaveu del grup d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona, Maria Mercè Roca, ha anunciat per xarxes que abandona la militància del partit republicà "pel tracte deslleial" que la formació ha tingut cap al grup municipal. Just a tres dies del 26-M, l'escriptora ha decidit desvincular-se del tot d'ERC i abandonar la política activa.

"Tanco, doncs la meva etapa política, però les meves idees d'esquerres i a favor de la llibertat del país es mantenen intactes", ha dit Roca en una piulada. Justament després d'anunciar que trencava el carnet d'ERC, Roca ha publicat a Twitter el vídeo electoral d'una formació rival, Guanyem Girona, destacant que la llista presenta "un sòlid projecte de ciutat".El distanciament de Roca d'ERC no és nou d'ara. La fins ara dirigent republicana va decidir l'any passat no presentar-se altra vegada com a alcaldable després de veure com la formació li retirava la confiança. Ja aleshores, Roca va lamentar que no hi hagués un "clima de treball fluid i de confiança mútua" entre l'executiva local d'ERC i el grup municipal.

Aquesta decisió va tenir clares repercussions al grup municipal, i dos dels regidors d'ERC-MES van passar a d'altres candidatures: el regidor de MES Pere Albertí ja va anunciar que no repetiria coalició i aquest 26-M el seu nom forma part de la llista de la candidatura Guanyem Girona (que encapçala Lluc Salellas). I el regidor Martí Terés, per la seva banda, va abandonar l'acta aquest mes d'abril per sumar-se a la candidatura de JxCat, de la qual n'és cap de llista l'alcaldessa Marta Madrenas.

Idees "intactes"

En un fil a Twitter, Maria Mercè Roca diu que avui tanca la seva "etapa política", però sentint-se orgullosa "de la feina que hem fet aquest mandat per a la ciutat i la seva gent". "Les meves idees d'esquerres i a favor de al llibertat del país, però, es mantenen intactes; a partir d'ara dedicaré les meves energies, amb molta il·lusió, a la família, la literatura i el voluntariat", ha piulat.

I just després, Roca ha fet una altra piulada que ja és tota una declaració d'intencions de quina pot ser la seva aposta per aquest 26-M. La portaveu d'ERC-MES ha compartit per xarxes el vídeo electoral de Guanyem Girona, destacant que la candidatura, a l'hora de presentar-se, "demostra una gran sensibilitat en unir bona poesia amb un sòlid projecte de ciutat". "Bravo", conclou.