El nou arquebisbe de Tarragona considera «un drama» que hi hagi presos polítics

Joan Planelllas afirma que "hauríem de saber-nos perdonar"

Joan Planellas, nou arquebisbe de Tarragona.
Joan Planellas, nou arquebisbe de Tarragona. | ACN
Redacció
18 de maig del 2019
Actualitzat el 20 de maig a les 12:18h
Joan Planellas, nou arquebisbe de Tarragona, considera que "és un drama" que hi hagi presos polítics pel tema del referèndum. El substitut de Jaume Pujol al capdavant de l'Arquebisbat destaca en una entrevista a El Punt Avui que unes persones "van intentar fer un pas en el que ells creien i que ho van fer pacíficament" i que de sobte, s'han trobat aquesta situació.

El religiós també destaca que "davant el fet real que és que uns pensen radicalment una cosa i els altres radicalment una altra, l'única solució és el perdó; altrament no podrem tirar endavant". Sobre l'indult, expressa que "jo vaig més enllà, hauríem de saber-nos perdonar" i ho sentencia dient que "també de l'altre costat hi ha gent que s'ha sentit molt ferida, perquè hi ha una realitat que no s'ha d'obviar".

Planellas era rector de Jafre, Garrigoles, Colomers, Foixà, Rupià i la Sala, administrador parroquial de la Tallada d'Empordà o Marenyà i, des del 2015, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya. El nou arquebisbe va protagonitzar un enfrontament amb la família d'Albert Boadella, autoproclamat president de Tabàrnia, per una estelada penjada a Jafre.

El Seguici Popular gira l'esquena a Planellas

El Seguici Popular no acompanyarà l'entrada del nou arquebisbe a la ciutat, Joan Planellas, prevista per al dissabte 8 de juny. Aquest dimecres a la tarda es va celebrar l'assemblea d'entitats en la qual es va rebutjar la sortida excepcional dels elements. La votació va acabar amb un resultat de 17 vots en contra, 11 favorables i 1 abstenció. L'Ajuntament de Tarragona va comunicar la decisió a l'Arquebisbat, concretament al vicari general.

Tot i la negativa del Seguici, l'arquebisbe Joan Planellas entrarà a la ciutat de la mateixa manera que ho van fer l'any 1997 Lluís Martínez Sistach i al 2004 Jaume Pujol però sense l'acompanyament del Seguici Popular.