Junqueras esquiva la Junta Electoral: «Que no ens falti cap vot»

Tot i que li havia prohibit la participació en in míting a Girona argumentant que la sala no estava disponible, el líder d'ERC ha intervingut a través d'un vídeo enregistrat aquest mateix divendres

Roger Torrent, al míting de Girona on Junqueras ha intervingut a través d'un vídeo
Roger Torrent, al míting de Girona on Junqueras ha intervingut a través d'un vídeo | ACN
NacióDigital
10 de maig del 2019
El president d'ERC i candidat a les europees, Oriol Junqueras, ha esquivat la prohibició de la Junta Electoral de participar en un míting a Girona sota l'argument que no hi havia disponibilitat de la sala. Tot i això, el dirigent republicà i el senador electe Raül Romeva han aprofitat temps d'una de les entrevistes a mitjans que sí que havien estat autoritzades per enregistrar un vídeo que s'ha exhibit en l'acte d'aquest divendres al vespre. Junqueras ha demanat que el 26 de maig "no falti cap vot" per defensar, tant des dels municipis com a Europa, un projecte "republicà i independentista".


"La Junta Electoral torna a silenciar Oriol Junqueras. Ara mateix havia de ser amb nosaltres a través d'una videoconferència però ho han prohibit", ha denunciat ERC a través d'un cartell projectat al míting de Girona. En la breu intervenció per vídeo, Junqueras ha ressaltat que Catalunya es torna a trobar davant d'un repte electoral important: "Ens hi juguem tant que ens hi juguem pràcticament tot". Per això, exposa que és una oportunitat que no es pot "desaprofitar" i ha insistit que el projecte d'ERC és independentista perquè només les eines d'un estat permetran que Catalunya estigui "en millors condicions per defensar els drets i les necessitats de cadascun dels ciutadans".

"Ens hi juguem tant que ens hi juguem pràcticament tot"

Per això, ha dit que el 26 de maig és "important que no falti cap vot" perquè tots són "imprescindibles" per defensar a totes les institucions el projecte que, afirma, encarna ERC. "Un projecte de dignitat, d'esperança, republicà, que té el compromís de garantir que els ciutadans de Catalunya es puguin expressar sempre amb la màxima llibertat, democràticament i que la seva voluntat sigui escoltada arreu del món", ha conclòs Junqueras, que sosté que això s'ha de fer des de tots i cadascun dels municipis catalans i al Parlament Europeu. 

Al costat de Junqueras, al vídeo que ERC ha gravat des de Soto del Real, hi havia el senador electe pel partit Raül Romeva. Ha centrat el seu discurs, molt breu, a demanar també el vot "a la gent independentista, republicana, que creu que votar no només és necessari i un dret, sinó també la solució". Romeva ha instat aquells qui defensen "els drets fonamentals i treballen cada dia per una societat més justa, ètica i solidària" a anar als col·legis electorals i a "donar suport a les candidatures d'ERC" aquest 26-M.

Un pres al Parlament Europeu

El president del Parlament, Roger Torrent, ha reivindicat ERC com el partit "més europeista però també el més republicà i el més independentista": "El que volem és guanyar, no volem només fer proclames, agafar el megàfon i cridar molt fort, volem guanyar la República per a la qual hem treballat tota la nostra història". Una trajectòria que ha fet que al partit, diu, hi hagi hagut homes i dones que "ho han donat tot", com ara Junqueras. 

Torrent ha fet referència als resultats d'ERC a les eleccions espanyoles i anima a votar ERC per "desbordar tots els murs i totes les fronteres". "El 26 de maig tornarem a desbordar de groc les urnes, tornarem a pintar de groc republicà el mapa del país però aquesta vegada s'estendrà fins a Europa i portarem un pres polític al Parlament Europeu", ha exposat Roger Torrent que afegeix que serà la manera d'evidenciar davant les institucions europees la repressió de l'estat espanyol contra l'independentisme.