Esquerra Girona potenciarà les polítiques de joventut ocupacionals i participatives

El programa recull un total de 25 propostes concretes en joventut per a lluitar contra l’exclusió social i econòmica i fomentar la participació dels joves en les consultes populars

Quim Ayats i Marina Vinardell han presentat les polítiques de joventut d'ERC a Girona.
Quim Ayats i Marina Vinardell han presentat les polítiques de joventut d'ERC a Girona. | @ercgirona.
Redacció
08 de maig del 2019
Actualitzat a les 10:33h
Esquerra Republicana a Girona inclou al seu Pla de Treball 2019-2023 un total de 25 propostes concretes sobre joventut amb l’objectiu de potenciar accions formatives i ocupacionals que garanteixin un futur d’oportunitats a tots els joves de la ciutat i, alhora, fomentar la seva participació ciutadana.
 
Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana es prioritza la necessita de fer membres actius els infants i les persones joves en el processos de participació ciutadana. I, en aquest sentit, es proposa que els joves a partir dels 16 anys també puguin participar a les consultes populars.
 
“Tenim una societat plural i diversa i, en aquesta, és imprescindible que el jovent tingui veu pròpia. El jovent s’ha de representar ell mateix perquè són el present i el nostre futur”, ha explica el candidat d’Esquerra Girona, Quim Ayats.

La candidatura d’Esquerra incorpora quatre joves provinents de Jovent Republicà. I, en concret i entre elles, la periodista Marina Vinardell que és la número 6 de la llista.
 
“Creiem que actualment ja funcionen les polítiques de joventut enfocades a un cert grup d'edat, que agafaria des dels 12 fins als 16 o 17 anys. Són les polítiques que va tirar endavant en Quim quan va ser regidor, com la posada en funcionament del centre jove dels Químics. Queda un grup de joves d’entre 18 a 30 anys que tenen unes necessitats diferents i que no se senten cridats a participar de la mateixa manera que els adolescents.”, ha destacat la candidata de Jovent Republicà.
 
L’objectiu de les polítiques de joventut d’Esquerra passen per combatre l’exclusió social i econòmica a través de plan d’ocupació, serveis d’acompanyament juvenil o, entre altres, a través d’activitats extraescolars als clubs esportius, activitats culturals, escoles de música o mitjançant fórmules com el sistema de tarificació social.A més, es fomentaran els hàbits saludables, programes de salut i per recolzar la entitats juvenils de la ciutat, entre altres.
 
La candidata de Jovent Republicà, Marina Vinardell ha concretat que volen crear un Ateneu Juvenil amb l’objectiu que sigui “un espai dinàmic de promoció de la vida cultural juvenil a la ciutat i amb projectes propis”.
 
També es proposa crear una xarxa de bus nit que funcioni regularment i que connecti Girona, Sarrià, Quart, Vilablareix, Fornells, Salt i, a més, ampliar els horaris de les biblioteques municipals tal com es va aprovar per unanimitat en Ple municipal gràcies a una moció presentada per les Joventuts d'Esquerra Republicana el 2015.
 
La republicana Marina Vinardell ha afegit que es treballarà des del primer minut conjuntament amb les entitats juvenils i les persones joves per renovar el Pla de Joventut.“També volem promocionarem l’esport base, en especial el femení, ajudant als clubs que tinguin secció femenina i/o equips mixtes i vetllarem per la igualtat de condicions”, ha conclòs la candidata de Jovent Republicà.
 
“Recordo la meva etapa com a regidor de Joventut com una de les que més vaig vibrar de la meva vida. I no entenc les polítiques de joventut sense un prisma transversal dins de totes les àrees de l’Ajuntament. Ja sigui des de Salut, esports, urbanisme o medi ambient. I aquest esperit és el que volem portar a dins de l’ajuntament a partir del pròxim 26 de maig”, ha conclòs el candidat d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats