Boney M., Oques Grasses, Luz Casal, Texas i Ramon Mirabet encapçalen el festival Sons del Món

Roses, Castelló d'Empúries i la platja d'Empuriabrava acullen al juliol un dels quatre festivals més importants de la Costa Brava

Imatge promocional del nou disc d'Oques Grasses «Fans del Sol»
Imatge promocional del nou disc d'Oques Grasses «Fans del Sol» | Oques Grasses
NacióDigital
26 d'abril del 2019
El festival Sons del Món ja és un dels quatre més importants de la Costa Brava i encara la dotzena edició amb una programació d'artistes de primer nivell amb un objectiu clar: ser el referent musical de les nits d'estiu de la comarca. Oques Grasses, Texas, Morat, Rozalén i Boney M. actuaran a la Ciutadella de Roses; Luz Casal i Ramon Mirabet ho faran a la plaça de la Basílica de Castelló d'Empúries, i The Original Wailers (Bob Marley Band) protagonitzaran una gran festa reggae a la platja d'Empuriabrava. 

Texas celebrarà els 30 anys del seu primer disc Southside. Boney M., amb la cantant original Maizie Williams liderant la banda, celebrarà els 40 anys del naixement del grup. Aquests dos concerts ja han exhaurit més del 50% de l'aforament disponible. Els colombians Morat protagonitzaran una de les grans nits d'aquest Sons del Món, en un concert farcit dels seus hits que no paren de sonar a les principals emissores del país.

L'esperit de Bob Marley serà present al festival gràcies a l'actuació de The Original Wailers, la banda amb qui va enregistrar gran part dels seus discs i amb qui va protagonitzar les actuacions que el van consolidar com a llegenda universal i eterna. Luz Casal, una de les artistes més respectades de l’escena musical, ha adaptat el seu repertori a la Basílica de Castelló d'Empúries. La fusió de pop i flamenc de Rozalén amb lletres socials que agrada a tots els públics també inundaran el festival.
 

Ramon Mirabet en una imatge promocional Foto: Sons del Món


Oques Grasses, el fenomen festiu del 2019 a Catalunya, presentaran el seu Fans del Sol en un dels únics concerts que realitzaran aquest estiu a comarques gironines. Ramon Mirabet, gran amant de l'Empordà, presentarà el seu esperat darrer disc Begin again en una actuació que es preveu memorable. 

Els espais, un gran atractiu del festival

Els espais on se celebren els concerts del certamen segueixen sent un dels grans atractius del festival, que aquesta dotzena edició espera ser la més multitudinària. A l'espai de la Ciutadella de Roses hi podran assistir 2.200 persones assegudes i 5.000 dretes, mentre que a la plaça de la Basílica de Castelló d'Empúries l'aforament serà de 900 persones.

En aquesta edició també es dona continuïtat al Village del Festival, un espai amb productes de l'Empordà on el públic assistent podrà menjar i beure una copa de vi, un combinat o un còctel. Laura Masramon continua sent la sommelier del festival i la responsable de realitzar els maridatges entre artistes i vins de la DO Empordà, una altra singularitat del festival. 

Calendari dels concerts
5 de juliol: Ramon Mirabet (22.30 h, plaça de la Basílica. Castelló d'Empúries)
6 de juliol: Luz Casal (22.30 h, plaça de la Basílica. Castelló d'Empúries)
12 de juliol: The Original Wailers (22.30 h, Platja d’Empuriabrava)
20 de juliol: Texas (22.30 h La Ciutadella. Roses)
26 de juliol: Oques Grasses (22.30 h La Ciutadella. Roses)
1 d'agost: Morat (22.30 h La Ciutadella. Roses)
2 d'agost: Boney M. 40ht anniversary (22.30 h La Ciutadella. Roses)
3 d'agost: Rozalén (22.30 h La Ciutadella. Roses)