Guanyem Girona es troba amb joves i estudiants per a parlar de polítiques juvenils

La candidatura proposa una estratègia integral en matèria d’educació i formació ocupacional, i desplegar polítiques d’emancipació juvenil a través del Pla local de joventut

Un moment de la trobada juvenil amb estudiants de la UdG.
Un moment de la trobada juvenil amb estudiants de la UdG. | @GuanyemGirona.
Redacció
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 8:14h
Aquest dimecres, 24 d’abril, Guanyem Girona ha programat una trobada amb joves al bar Campus de davant del Rectorat de la UdG. L’acte s’ha organitzat amb l'objectiu d'explicar les principals propostes de la candidatura en matèria juvenil, així com recollir inquietuds i demandes d’aquest segment de població.

Guanyem Girona també ha reivindicat la necessitat d’intensificar els vincles entre la ciutat i la universitat, i d’aprofitar el potencial que suposa per a Girona la presència de la UdG en àmbits com el coneixement, la recerca I la innovació.
 
Entre les propostes de Guanyem en matèria juvenil destaquen crear una borsa d’habitatge social per a joves, activar polítiques per facilitar l’emancipació juvenil o potenciar el Centre Jove de Salut amb més recursos i infraestructures. Una altra gran mesura que proposarà la candidatura és crear un pla integral d’educació i formació ocupacional, que coordini i doti de més recursos les diferents accions que es fan en aquest camp.
 
Guanyem Girona preveu desplegar aquestes i d’altres propostes a través del Pla Local de Joventut, que consideren que hauria de prioritzar àmbits com el foment de l’associacionisme i la participació juvenil o el reforçament de l’actual xarxa d’equipaments i serveis per a joves.

Carla Costa, activista juvenil i integrant de la llista electoral de Guanyem, ha defensat que “després d’anys en què no s’ha tingut prou en compte la veu i les necessitats juvenils, cal un govern que tingui en compte el jovent de la ciutat a l’hora de dissenyar les polítiques municipals”.