Asens avisa que si governa Ciutadans els treballadors «tornaran a l'Edat Mitjana»

El candidat dels comuns assegura que volen anar a Madrid a "blindar els drets laborals" perquè PSOE i PP "han convertit la precarietat en norma"

Jaume Asens, aquest dijous a la tarda a Lloret de Mar.
Jaume Asens, aquest dijous a la tarda a Lloret de Mar. | Mariona Puig / ACN.
23 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:11h
"No podem permetre que un ministre de Ciutadans estableixi les regles del joc en el món del treball, perquè sabem que ens tornaran a l'Edat Mitjana". Amb aquesta contundència, Jaume Asens ha alertat d'un possible acord de govern entre PSOE i Ciutadans després dels comicis del 28 d'abril. Ho ha fet des d'un míting al Casal de la Gent Gran de Lloret de Mar i després de reunir-se amb un grup de treballadores d'hotels de la ciutat. 

El cap de llista dels comuns per Barcelona ha assegurat que volen anar a Madrid a blindar els drets laborals dels treballadors i ha alertat que si Albert Rivera o Juan Carlos Girauta acaben portant la cartera de Treball tornaran els "treballs esclavitzats". Asens ha afirmat que les reformes laborals del PSOE i el PP "han convertit la precarietat en norma" i ha recordat que "la reforma laboral socialista la va impulsar l'exministre Celestino Corbacho, que ara està a Ciutadans", ha destacat el candidat dels comuns.

Asens ha demanat el vot per En Comú Podem i ha repetit que és l'única manera d'evitar un "govern de dretes". El cap de llista de l'esquerra alternativa ha apuntat que "el PSC ha dit moltes vegades que no pactarà amb ERC, però no ha dit mai que no pactarà amb Ciutadans" i ha insistit que el partit de Pedro Sánchez està "aplanant el terreny per fer la coalició de l'Ibex-35", referint-se a un possible acord amb el partit d'Albert Rivera després de les eleccions.

"Treieu les mans brutes del nostre territori"

Jaume Asens, que aquest dijous al matí ha visitat l'estació de tren de Maçanet-Massanes per reivindicar la transferència de Rodalies a la Generalitat, ha participat a la tarda a l'acte central dels comuns a les comarques gironines. El candidat de l'esquerra alternativa ha estat acompanyat per Joan Luengo, el cap de llista de la formació per Girona.

Luengo ha començat el seu discurs amb una reclamació: ha exigit un debat amb els caps de llista dels altres partits a la demarcació, a qui ha acusat de no acceptar-lo "perquè no tenen propostes per les comarques gironines". El candidat ha assegurat que volen anar a Madrid a defensar aquest territori i també "els drets de les treballadores i els treballadors de Lloret que han aixecat la ciutat amb la seva suor i se'ls ha pagat amb l'esclavitud dels segle XXI", ha afirmat referint-se a les dues últimes reformes laborals. Luengo ha assegurat que "la precarietat té nom i cognom de partits" i ha citat "el PP, Ciutadans i l'antiga Convergència".
 

Joan Luengo, cap de llista d'En Comú Podem a les comarques gironines Foto: Mariona Puig / ACN


El cap de llista d'En Comú Podem ha assegurat que també aniran al Congrés a defensar la Costa Brava i ha llançat una exigència al govern de la Generalitat: "Treieu les vostres mans brutes del nostre territori", a proclamat Luengo que ha afegit que els comuns "no permetran que el govern ampliï l'autopista des de Palafolls fins a Lloret", unes paraules que ha provocat l'aplaudiment de l'auditori. En aquest sentit, el candidat ha afirmat que "el que volen els ciutadans de Blanes i Lloret és que s'arregli la carretera entre Vidreres i Lloret".

Joan Luengo ha assegurat que l'única candidatura que està defensant la Costa Brava és la d'En Comú Podem i ha afirmat que cal reunir tots els partits "per parlar de futur, perquè sinó en la carregarem". El cap de llista dels comuns per Girona ha promès que lluitaran per "unes comarques gironines sostenibles i on hi hagi drets laborals". I finalment,  també ha demanat el vot "a totes aquelles persones que alguna vegada els hagin dit maricón, bollera o travesti i ha tancat la seva intervenció afirmant que "si ningú vota En Comú Podem el Congrés s'omplirà d'olor de naftalina".