Asens veu «poc creïble» la mà estesa de Jordi Sànchez als comuns per desencallar el conflicte polític

El candidat insisteix que En Comú Podem vol ser al pròxim govern d'Espanya per "fer avançar Catalunya i trobar la solució des de dins de l'executiu"

23 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:09h
Jaume Asens, aquest dijous a l'estació de Maçanet - Massanes.
Jaume Asens, aquest dijous a l'estació de Maçanet - Massanes. | Roger Arnau.
Jaume Asens "celebra" les declaracions del cap de llista de JxCat Jordi Sànchez, que des de la presó ha obert la porta a arribar a un acord amb els comuns i amb l'espai més catalanista del PSC per seure a la taula, ser un bloc i trobar una solució al conflicte polític de Catalunya, pero ha considerat que són "poc creïbles", perquè JxCat "canvia constantment d'estratègia i declaracions".

El candidat d'En Comú Podem ha insistit, però, que els comuns "no volen formar part de cap bloc, sinó formar part del govern d'Espanya". En aquest sentit ha afegit que per "fer viable" un diàleg amb Catalunya, cal que els comuns i Podem formin part de l'executiu després del 28-A. El candidat, a més, ha assegurat que En Comú Podem és "l'única formació sobirana catalana que aspira i pot ser al govern d'Espanya". Asens ha remarcat que des de la Moncloa, podran "fer avançar el país i trobar una solució al conflicte que té plantejat Catalunya".

Sobre les contradiccions de JxCat, Asens ha afirmat que el partit de Carles Puigdemont diu coses diferents segons qui parla: "Borràs va dir que volia anar a Madrid a bloquejar i ara Jordi Sànchez diu el contrari", ha apuntat el cap de llista de l'esquerra alternativa, que també ha afegit que ERC i Gabriel Rufián també es contradiuen. Segons el cap de llista dels comuns, "sembla que JxCat i ERC s'estan posant d'acord que s'ha de dir que s'ha d'anar a dialogar a Madrid, però són poc creïbles perquè canvien constantment d'estratègia i declaracions".

"Que es posin al costat del 80% de la gent"

Asens, per altra banda, ha explicat que també està d'acord amb Jordi Sànchez quan diu que els socialistes, tard o d'hora, hauran d'acceptar la celebració d'un referèndum a Catalunya: "Ho hauran de recuperar en el seu programa electoral i en el seu ADN", ha apuntat el candidat dels comuns, que ha recordat que els socialistes "ho reclamaven al 2012, quan no era una exigència de tanta gent com ara". En aquest sentit a demanat al PSC que "es posi al costat del 80% de la gent" que està a favor del referèndum. Una petició que també ha traslladat als partits independentistes: "Tots hauríem de tornar a la pantalla del 80% per poder avançar tots junts", ha conclòs el candidat.

Els comuns reclamen la transferència de Rodalies

El candidat d'En Comú Podem per Barcelona ho ha dit des de l'estació de Maçanet-Massanes, a Maçanet de la Selva, des d'on ha anunciat que els comuns reclamaran a Madrid la transferència de Rodalies a la Generalitat després de "massa anys d'oblit i menyspreu al transport públic" dels governs del PP i el PSOE.
 
El candidat de l'esquerra alternativa també ha anunciat que tornaran a demanar que es compleixin les inversions que preveu la disposició adicional tercera de l'Estatut de Catalunya i ha recordat que aquestes inversions "no es va poder dur a terme" durant aquesta passada legislatura perquè ERC i PDeCat van tombar els pressupostos "més socials de la història" juntament amb PP i Ciutadans.

Per part seva, el cap de llista dels comuns per Girona Joan Luengo ha reclamat que "el tren de tota la vida ha des ser digne" i ha recordat que l'estació de Maçanet, per exemple, està al "no res" i no té connexió amb cap servei d'autobusos. Per això ha dit que no volen més inversions "en alt standing, referint-se a l'Ave, hi ha insistit que el que es necessita són  inversions en Rodalies.