Més de mig milió de vehicles tornen a casa per Setmana Santa

​Aquestes són les carreteres que quedaran més col·lapsades en l'operació tornada d'avui

Cua quilomètrica a l'altura de Santa Cecília de Voltregà
Cua quilomètrica a l'altura de Santa Cecília de Voltregà | Adrià Costa
23 d'abril del 2019
Tot i que el cap de setmana ha fet la guitza amb una meteorologia generalment adversa, aquest dilluns de Pasqua es preveu que tornin a casa la majoria dels vehicles desplaçats durant aquests dies. Es tracta del punt àlgid de l'operació tornada, que es va activar diumenge i que s'allargarà fins aquest dilluns al vespre.

Concretament, s'espera que uns 557.000 cotxes tornin a casa, dels quals un total de 61.000  ja havien tornat a l'àrea de Barcelona a les 15.00 hores, fet que suposa l'11% del total. Les vies més afectades i on ens podem trobar una major concentració de cotxes seran l'AP-7, la C-16, la B-23, l'A-2 i la N-145. També veuran retencions les carreteres que surten de la Costa Brava, com la N-II, la C-31, la C-65, i les que tornen de la Costa Daurada, com la N-340. 

L'operació sortida de Setmana Santa no va generar problemes importants de circulació malgrat que 378.222 vehicles van marxar de l'entorn de la capital catalana, un 9,6% més dels previstos. Amb l’objectiu de reduir les congestions i millorar la circulació als eixos que registraran més volum de circulació, s’han establert mesures especials d’ordenació i regulació del trànsit en diversos eixos viaris.