Vehí (CUP) justifica políticament la seva participació en un míting del PSC

L'exdiputada recorda que ho va fer per una qüestió familiar –la seva mare és l'alcaldessa–, però que Vilafant forma part de l'AMI, s'hi va votar l'1-O i ha criticat el 155

Mireia Vehí durant un acte de partit a Tarragona.
Mireia Vehí durant un acte de partit a Tarragona. | Jonatha Oca.
NacióDigital
18 d'abril del 2019
Actualitzat a les 7:40h
Mireia Vehí, exdiputada de la CUP i membre del secretariat nacional, ha donat aquest dimecres explicacions internes sobre la seva participació al míting del PSC a Vilafant (l'Alt Empordà) el passat dissabte. L'alcaldessa socialista, que aspira a la reelecció a les eleccions municipals, és Consol Cantenys, mare de l'exdiputada. En una nota interna enviada a les assemblees locals i a la direcció, Vehí fa referència al ressò que, a partir de la publicació a NacióDigitalel dimarts, ha tingut la notícia. I ho justifica per una qüestió personal, però també política.

Vehí es disculpa "per si alguna militant no comparteix els criteris" per participar a l'acte, ja que no volia "ocasionar cap problema" als seus companys, en especial als de la comarca atès que el PSC és un rival. L'exdiputada diu que "acullo i accepto les crítiques" però no comparteix les internes que "van més enllà i cerquen un linxament públic" o ho volen "instrumentalitzar en contra del secretariat". La participació de Vehí en l'acte del PSC ha estat criticada per militants i dirigents propers a Poble Lliure, que han vist com el sector proper a Endavant, en el qual s'enquadra Vehí, intentava limitar que fessin campanya pel Front Republicà el 28-A. Poble Lliure va decidir presentar-se a les espanyoles malgrat que la CUP havia descartat fer-ho.

En l'escrit al que ha tingut accés NacióDigital, Vehí explica que Cantenys és la seva mare i que va participar en l'acte "en tant que filla". I en fa també una defensa política atribuint al PSC local un tarannà sobiranista, sobre el paper allunyat de la del partit a nivell nacional. "Vilafant és l'única alcaldia del PSC de tot el país que forma part de l'AMI, i juntament amb alguna altra, és de les poques que han sigut obertament crítiques amb el 155 i la repressió. Finalment, també vull subratllar que a Vilafant, l'ajuntament va posar urnes l'1 d'octubre", afirma la membre del secretariat de la CUP.

"Als pobles les persones i la seva vàlua humana tenen molt més pes que els partits i és per això que, encertadament o no, hi vaig accedir", conclou Vehí en relació a la seva participació al míting del PSC.