Joan Margall: «Des d’Esquerra lluitarem per la derogació de la reforma laboral i el blindatge del sistema de pensions»

El número 2 de la candidatura gironina d’ERC al Congrés proposa mesures concretes com “la creació d’un parc públic d’habitatge”

Joan Margall durant la seva intervenció des de Barcelona.
Joan Margall durant la seva intervenció des de Barcelona. | @erc_fedgirona.
Redacció
17 d'abril del 2019
Actualitzat a les 7:53h
Des d’Esquerra Republicana de Catalunya han afirmat que cal ser a Madrid, i amb més força que mai, per a influir en tots els espais i institucions on es decideixen temes transcendentals per a Catalunya.
 
En aquesta línia, ERC posa d’exemple temes relacionats amb els drets socials com la pobresa energètica, la problemàtica de l’habitatge, el sistema de pensions o la llei de dependència.
 
El número 2 de la candidatura gironina d’Esquerra al Congrés, Joan Margall, ha anunciat que “exigirem la derogació de la reforma laboral, mesures fiscals que fomentin el lloguer social i el blindatge del sistema de pensions”.  
 
Margall ha recordat que “el PSOE va reformar l'article 135 de la constitució per blindar els interessos dels bancs, però no el sistema de pensions”.
 
A l’hora de parlar de mesures concretes, el candidat republicà ha argumentat que “en aquest país el 37% de les famílies destina el 40% dels ingressos mensuals al lloguer o la hipoteca. Això fomenta la pobresa. Per aquest motiu proposem la creació d'un parc públic d'habitatge i que es reguli el preu del lloguer en base a un índex de referència".
 
“Com més forts siguem a Madrid, més podrem treballar i pressionar perquè el tema de l'habitatge sigui prioritari. No ens tremolaran les cames davant dels fons voltor i els bancs”, ha afegit Margall.