Ona Sociats i Gerard Morales s'imposen a la marató del Trail Cap de Creus

Eduard Hernández i Yngvild Kaspersen han estat els campions del trail

Ona Sociats continua en ratxa amb un triomf a la Marathon del Trail Cap de Creus.
Ona Sociats continua en ratxa amb un triomf a la Marathon del Trail Cap de Creus. | Josep Maria Montaner.
Redacció
09 d'abril del 2019
Aquest diumenge el Trail Cap de Creus ha donat el tret de sortida a les Buff MissionX3 amb més de 1.200 participants a la cita esportiva que s'endinsa des de Roses fins al cor del Parc Natural del Cap de Creus. L'estrena del circuit ha comptat amb el triomf de dos corredors que estan en plena forma i que aquest 2019 ja han guanyat altres curses de prestigi.

Ona Sociats ha sigut la primera dona en creuar la línia d'arribada de la Marathon, la cursa de 44 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell positiu que ha liderat en solitari en tot moment i que ha completat amb un temps de 5 hores, 12 minuts i 14 segons. Pel darrere hi ha hagut una intensa batalla per endur-se la segona posició, que finalment ha ocupat Alfonsina Peppa (5:36:08) amb menys d'un minut de marge sobre Irene Torres (5:36:50).

En categoria masculina dos corredors, Gerard Morales i Samuel Dávila, s'han destacat ràpidament de la resta i han fet camí al capdavant de la cursa. En la segona part del recorregut, però, Morales ha augmentat el ritme i Dávila ha perdut la seva estela i tota opció de triomf camí de cala Jòncols. L'esportista de Moià ha guanyat amb un temps de 4:06:20, Dávila ha entrat segon (4:20:05) i Raül Rota ha lluitat de valent per fer-se amb la tercera plaça (4:27:34) després d'endur-se l'esprint final pel podi davant Nayib Daabal.
 

Gerard Morales, guanyador del Trail Cap de Creus 2019 Foto: Josep Maria Montaner



La cursa amb més participants ha estat el Trail de 23 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu, enquadrat en les Golden Trail National Series i amb una participació de luxe. Eduard Hernández ha demostrat que és el corredor més en forma del circuit amb un nou triomf a Roses després de completar la cursa en 1:49:44. Aquest diumenge ha tingut un dur rival en Jan Margarit, que tot i agafar la iniciativa de la prova s'ha hagut de conformar amb la segona posició (1:52:15). Carlos García ha completat el podi (1:54:34).

La més ràpida del trail femení ha sigut la gran favorita, la noruega Yngvild Kaspersen, que ha dominat la cursa amb claredat (2:05:21) per davant de Núria Gil i Gisela Carrión, que ha completat el podi un dia després de proclamar-se campiona de Catalunya de Curses Verticals.
 

1.200 corredors han participat al Trail Cap de Creus 2019 Foto: Josep Maria Montaner



Finalment, en la modalitat Express (12 quilòmetres i 600 metres de desnivell positiu) els triomfs han estat per a Airina Guillén (1:11:01) i Arnau Aranda (56:08), que s'ha imposat davant Roberto García per només catorze segons de diferència.

La propera cita de les Buff MissionX3 serà al Trail Catllaràs del proper 19 de maig. La classificació final no es resoldrà fins el 23 de juny amb la celebració del Trail Ulldeter.

GALERIA: Les millors imatges del Trail Cap de Creus a càrrec de Josep Maria Montaner.