El MOT 2019 continua dijous a Girona després de l'èxit rotund a Olot

Reprèn el programa del 4 al 6 d’abril a la capital gironina, per on passaran, entre d'altres, Carme Riera, Eduardo Mendicutti, Javier Reverte, Llucia Ramis i Biel Mesquida

Carme Riera serà ben present a l'edició gironina del MOT 2019.
Carme Riera serà ben present a l'edició gironina del MOT 2019. | Martí Albesa.
Redacció
01 d'abril del 2019
Actualitzat el 02 d'abril a les 12:32h
La sisena edició del MOT, Festival de Literatura Olot-Girona, reprèn aquest dijous el fil del seu programa, després de passar amb gran èxit d’ocupació per Olot aquests passats 28, 29 i 30 de març, amb converses brillants i plenes de públic, com les de poesia andalusina al Ver-MOT o sobre mitologia grega, amb la milanesa Andrea Marcolongo i la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, a la Sala El Torín de la capital de la Garrotxa.

De nou centrat sota l’eix temàtic de la Mediterrània com a pont entre llengües, religions, coneixements i persones, el festival donarà la paraula encara a autors catalans i internacionals de renom, l’obra dels quals contempla aquest mar com a punt de partida, escenari o reflexió.

La de Girona és la darrera parada d’aquesta edició del MOT, que conclourà el dissabte 6 d’abril, amb la conversa entre l’escriptor turc Burhan Sönmez i Manuel Forcano, comissari de l’edició d’enguany del Festival.

Programació a Girona

Dijous 4 d’abril, Girona reprèn la programació del MOT 2019 amb la conversa titulada “Deixebles d’Ulisses” (18 h) entre el francès Ivan Jablonka, Javier Reverte i Anna Guitart, seguida del diàleg “De la riba sud a la riba nord” (20 h), amb l’escriptor marroquí Mahi Binebine i Paula Santillán.  

Divendres, 5 d’abril, obre la jornada la conversa entre Carme Riera i Mita Casacuberta, comissària del MOT en edicions anteriors, que parlaran de l’obra eminentment mediterrània Te deix, amor, la mar com a penyora, de l’escriptora mallorquina, quaranta-quatre anys després de la seva publicació (18 h). Continuaran la grega Ersi Sotiropoulos i Eusebi Ayensa, que parlaran sobre Cavafis i Alexandria com a mites grecs moderns, i conclourà el dia la conversa entre Eduardo Mendicutti, Llucia Ramis i Maria Carme Roca titulada “Paisatges ordinaris amb històries extraordinàries” (22 h).

Dissabte, 6 d’abril, tindrà lloc al migdia el ver-MOT, que versarà sobre la Mediterrània com a incitadora al viatge, amb Pepa Roma, Quim Curbet, Jordi Esteva i Mercè Sibina. Al vespre, se succeiran les converses “Un mar de paraules”, amb Biel Mesquida, Marina Espasa i Josep Maria Fonalleras (18 h), i “El poder de la imaginació”, amb Burhan Sönmez i Manuel Forcano, que posarà punt i final a sis dies intensos de festival i a la quinzena de converses ocorregudes en el seu marc.

Totes les activitats a Girona seran gratuïtes i tindran lloc a la Biblioteca Carles Rahola, tret del ver-MOT, que tindrà lloc a la plaça de Manuel Vázquez Montalbán, al barri de Pla de Palau (en cas de pluja, al Centre Cívic Pla de Palau).
 
Sobre el MOT

El 2019 el MOT arriba a la sisena edició amb un públic més que consolidat. El festival va començar a caminar el 2014 dedicat a la literatura fantàstica i comissariat per David Roas. El 2015, Mita Casacuberta va rellevar Roas i va pensar un MOT al voltant del tema “Escriure ciutats”. L’any següent, de nou Casacuberta va comissariar un festival dedicat a les vides escrites. El 2017 es va dedicar a la literatura que escrivia el passat, en l’últim any amb Mita Casacuberta com a comissària. Finalment, l’any passat el fil conductor va ser la literatura de compromís i de l’experiència, amb Josep Ramoneda al capdavant.