Jofre Cullell, millor ciclista sub 23 a la Super Cup Massi de Banyoles

La prova d'XCO del Pla de l'Estany aplega més de 10.000 aficionats a la BTT

Sortida de la Super Cup Massi de Banyoles
Sortida de la Super Cup Massi de Banyoles | Francesc Lladó / Ocisport Serveis Esportius SL
Redacció
26 de febrer del 2019
Banyoles ha estat l'epicentre aquest cap de setmana del millor BTT del món. La prova inaugural del calendari internacional XCO ha aplegat més de 10.000 aficionats a la capital del Pla de l'Estany per seguir de prop la Super Cup Massi de Banyoles, una cursa UCI Hors Categorie que comptava amb una nòmina d'inscrits d'autèntic luxe amb la presència de la majoria de corredors que brillen habitualment a la copa del món.

Després d'uns anys de domini de Victor Koretzky a Catalunya, el francès ha hagut de cedir el tron de campió en aquesta ocasió davant l'estat de forma imponent d'Anton Cooper. El corredor neozelandès va atacar a l'inici, va rodar en tot moment al grup capdavanter i va resoldre la cursa en la darrera volta, agafant uns metres de marge sobre els seus rivals i entrant a meta amb sis segons de marge sobre Koretzky. Un final frenètic pe tancar una cursa magnífica al Parc de la Draga que ha comptat amb pràcticament 1.000 corredors de més de 30 nacionalitats diferents.

Els aficionats banyolins van vibrar amb Cooper i també amb l'extraordinària actuació de Jofre Cullell, el corredor de Megamo Factory Team que es va colar al grup de favorits davant les grans estrelles mundials d'XCO i que va aguantar el fort ritme dels seus rivals per entrar finalment al cinquè lloc de la general i essent el millor jove sub 23 de la competició. Un èxit enorme que deixa clar el potencial del jove talent català que també ha brillat en els darrers anys en cites internacionals de ciclocròs.

La cita era l'estrena de la Copa Catalana Internacional Biking Point, que viurà una nova prova a Corró d'Amunt el proper diumenge 10 de març en un circuit de categoria UCI C2. La Super Cup Massi tornarà a Santa Susanna el 28 d'abril.

Annie Last, campiona de la cursa femenina

Dissabte Banyoles va acollir la Super Cup Massi en categoria femenina, una altra cursa amb un gran cartell internacional en què Annie Last va completar una enorme remuntada per acabar enduent-se la victòria.
 

Annie Last, campiona a la Super Cup Massi de Banyoles Foto: Anna Olea / Ocisport Serveis Esportius SL


6 quilòmetres de recorregut al Parc de la Draga amb l'Estany de Banyoles com a espectador de luxe i amb Rebecca McConnell com a primera animadora de la prova. L'australiana va intentar marcar territori des de l'inici amb Elisabeth Brandau a roda. Lluny dels primers llocs, Last va anar recuperant posicions fins a recuperar terreny definitivament en la darrera volta i acabar guanyant la cursa catalana.